Ve Stodu a Chotěšově vzniknou další úseky cyklostezky

Podél řeky Radbuzy od ulice Nábřežní ve Stodu k rybníku Divoký vznikne nový úsek cyklostezky na mezinárodní cyklotrase CT 3.

Jarní servisní akce AUTO CB

Členové rady kraje odsouhlasili příspěvek městu Stod na tuto stavbu ve výši 1 774 905 korun. Plánovaný úsek o délce 1 600 m a šířce 3 m začíná napojením na již realizovaný průtah cyklotrasy CT 3 městem Stod a pokračuje z ulice Nábřežní po současné polní cestě podél řeky Radbuzy k rybníku Divoký. Zde se napojí na již vybudovaný úsek cyklotrasy realizovaný v roce 2016, který vede až do obce Chotěšov.

Realizací projektu dojde k vybudování dílčího úseku mezinárodní cyklotrasy CT 3 a svedení cyklodopravy z vytížených silnic I/26 a II/230. Dále se propojí již vybudované části předmětné cyklotrasy ve směru Stod-Chotěšov. Tato cyklotrasa je hojně využívána obyvateli Stoda a Chotěšova nejen k volnočasovým aktivitám, ale i k dojezdu do zaměstnání. Vybudováním dalšího úseku cyklotrasy CT 3 se zkrátí vzdálenost mezi městem Stod a obcí Chotěšov. Taktéž přispěje ke zvýšení bezpečnosti cyklistů.

Nový úsek cyklostezky v úseku Mantov-Vachtlův mlýn bude stavět obec Chotěšov. Rada PK souhlasila s poskytnutím částky 1 756 343 korun na stavbu cyklostezky, která leží na mezinárodní cyklotrase CT 3.

Plánovaný úsek o délce 1 600 m a šířce 2,5 m začíná napojením na již realizovaný průtah cyklotrasy CT 3 obcí Mantov a pokračuje po současné polní cestě podél řeky Radbuzy, od které se postupně odklání po současné polní cestě k Vachtlovu mlýnu. Cyklotrasa dále pokračuje po již opravené místní komunikaci k obci Vstiš. Předmětný úsek cyklotrasy je v současné době ve špatném stavu s nezpevněným povrchem s častými výmoly a je opravován pouze různorodou stavební sutí.

Realizací projektu dojde k vybudování dílčího úseku mezinárodní cyklotrasy CT 3 a svedení cyklodopravy ze značně zatížených silnic I/26 a II/230. Dále se propojí již vybudované části předmětné cyklotrasy ve směru Chotěšov-Dobřany. Tato cyklotrasa je hojně využívána obyvateli Chotěšova nejen k volnočasovým aktivitám, ale i k dojezdu do zaměstnání.

Poskytnutí financí pro obce bude ještě schvalovat zastupitelstvo.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.10.2018 10:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka