Viktorka po obrovském boji v pohárové Evropě končí

Hodně hořký konec v Evropské lize pro viktoriány. Plzeňané měli ve čtvrteční odvetě 3. předkola UEL nespočet šancí, zápas dotáhli až do prodloužení. Výhra 2:1 ale nestačila.

Cílená propagace v Plzni

I v prodloužení to vypadalo na postup do další fáze. Nakonec Antverpy ve 113. vstřelily kýžený gól venku a i po prohře 1:2 postupují do závěrečných bojů o skupinu.

Zápas začal ve velkém tempu. Úvodní příležitost si hned v první minutě vytvořily Antverpy, Lior Refaelov napálil míč z úhlu nad bránu. Na druhé straně se skvěle zbavil protihráče Joel Kayamba, ale místo centru volil střelu, která směřovala jen do boční sítě. Od obránce hostů se poté šikovně odpoutal také Jan Kopic, po jeho zablokovaném pokusu následoval pouze rohový kop.

Nádherný okamžik přišel ve 34. minutě. Patrik Hrošovský z hranice vápna rozehrál volný přímý kop dloubáčkem na Davida Limberského, jenž neskutečnou dělovkou levačkou trefil břevno Bolatovy svatyně. Jeho horní tyč se zřejmě třese ještě teď. První poločas tak i přes velice aktivní hru Viktorie skončil bez branek.

Obrovskou šanci hned zkraje druhé půle měl i Michael Krmenčík. Po milimetrovém pasu od Lukáše Hejdy plzeňský útočník utíkal z pravé strany na gólmana, ten ale jeho tvrdou střelu vyrazil na roh. V 56. minutě pak viktoriáni podruhé v zápase nastřelili brankovou konstrukci. Hrošovský přízemním centrem poslal míč do pokutového území, míč ještě tečoval Hejda a Havel napálil tyč.

Domácí fotbalisté si vytvářeli velké možnosti i nadále. Milan Havel se na pravé straně odpoutal od skluzujícího hráče Antverp, do vápna vyslal přesný balon na Lukáše Kalvacha, ale ani on neotevřel skóre odvetného utkání s Belgičany. Neproměněnou tutovku si následně vyčítal také Joel Kayamba, když neproměnil samostatný únik na brankáře hostů a vystřelil vedle levé tyče.

V poslední desetiminutovce základní hrací doby to tam Západočechům konečně padlo. Centr Kopice vyrazil Sinan Bolat pouze k Havlovi, jenž uklízel do odkryté branky – jeho hlavičku ještě pojistil Krmenčík a on tak srovnal skóre dvojzápasu s Antverpami a zároveň poslal Plzeňany do prodloužení.

Viktoriáni šli hned od jeho startu za postupem a na svého soupeře ze země Beneluxu vlétli od prvních vteřin. Dvě velké příležitosti na druhý gól měl Chorý, nakonec to za něho vzal druhý útočník na hřišti – Michael Krmenčík. Plzeňský kanonýr po velkém závaru ve vápně Royalu uklidil míč znovu do sítě a v 97. minutě to vypadalo na postup.

Belgičani se ale dočkali snižující trefy ve 112. minutě. Po standardní situaci se hlavou trefil střídající Dieumerci Mbokani. Antverpy tak vytěžily z minima maximum a po prohře 1:2 po prodloužení postupují do závěrečných bojů o skupinu UEL.

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel (113. Řezník), Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach (75. Chorý), Hrošovský – Kayamba (107. Hloušek), Hořava, Kopic – Krmenčík (102. Mihálik)

Royal Antwerp FC

Sinan Bolat – Buta, Seck, Batubinsika, Juklerod – Haroun, De Sart (106. Coopman) – Hairemans (94. Baby), Refaelov, Ivo Rodrigues (84. Lamkel Zé) – Bolingi (45. Mbokani)

Branky: 82. Krmenčík, 97. Krmenčík – 112. Mbokani, ŽK: Mihálik, Hrošovský – Juklerod, Haroun, Sinan Bolat, Seck, Lamkel Zé, Bölöni (tr.), 2. ŽK=ČK: 101. Seck, Rozhodčí: Massa – Giallatini, Di Iorio (všichni Itálie).

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka