Viktorka veze z Jablonce tři cenné body za výhru 2:1

V nejvýše položené ligové destinaci to s výkopem zápasu kvůli počasí vypadalo všelijak, nakonec se ale utkání odehrálo. A pro Viktorii jenom dobře.

Jarní servisní akce AUTO CB

Západočeši totiž po gólech Aleše Čermáka a Jeana-Davida Beauguela porazili Jablonec na jeho hřišti 2:1 a právě jemu na druhém místě tabulky odskočili na rozdíl osmi bodů.

Hosté ze západu Čech měli hned ve 4. minutě obrovskou příležitost k otevření skóre. Jan Kovařík odcentroval na malé vápno, kde s odkopem zaváhal Jan Sýkora a Jean-David Beauguel se ocitl sám před gólmanem Vlastimilem Hrubým, svou střelu ale poslal jen do boční sítě.

Severočeši brzy odpověděli svou stoprocentní šancí. Vojtěch Kubista obehrál posledního hráče vzadu Lukáše Hejdu a řítil se na Aleše Hrušku, avšak plzeňský gólman předvedl skvělý reflex a vyrazil balon na roh. Ve 23. minutě už se skóre měnilo – Aleš Čermák se poprvé po zranění vrátil do základní sestavy a střelou zpoza vápna poslal Viktorku do vedení!

Po půl hodině hry mohl vyrovnat Tomáš Pilík, jeho pokus ze standardní situace ale vykryl Aleš Hruška. Na druhé straně zase domácí gólman lapil střelu Pavla Buchy. Ještě do poločasu však viktoriáni zvýšili své vedení. A gól to byl tedy parádní!

Lukáš Kalvach hlavičkou přihrál Aleši Čermákovi, ten krásnou patičkou našel zcela volného Jeana-Davida Beauguela a francouzský útočník si před Hrubým poradil jako zkušený mazák. Atraktivní první poločas se spoustou šancí tak skončil vedením Plzně 2:0.

Zelenobílí pak bleskurychle zkraje druhé půle snížili. Vojtěch Kubista přesně nacentroval na Dominika Pleštila a po 25 vteřinách bylo sníženo. Na dva góly mohli Plzeňané znovu odskočit v 67. minutě, to když se Jan Kovařík pěknou kličkou zbavil domácího obránce, jenže obloučkem branku přestřelil.

Další pěknou akci předvedli viktoriáni o pět minut později. Limberský nahrál Kovaříkovi, ten z první přiťukl Milanu Havlovi, jeho pohotovou střelu ale Hrubý skokem k tyči vyrazil. Chvíli před koncem mohli domácí vyrovnat. Jakub Považanec nacentroval ze standardky přesně na hlavu Martina Doležala, v hostující bráně byl však skvěle připraven Aleš Hruška.

Západočeši nakonec v nervy drásajícím zápase porazili Jablonec výsledkem 2:1 a před svým soupeřem si upevnili 2. místo v ligové tabulce na rozdíl již osmi bodů.

sestavy

FK Jablonec

Hrubý – Holík (84. Hämäläinen), Jugas, Plechatý, Sýkora – Hübschman – Pleštil (77. Chramosta), Kubista, Považanec, Pilík (61. Matoušek) – Doležal

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (88. Hubník) – Kopic (54. Mihálik), Beauguel, Kovařík (90+4. Kayamba)

statistiky

Branky: 46. Pleštil – 23. Čermák, 41. Beauguel, ŽK: Kubista, Pleštil – Kopic, Beauguel, Havel, Rozhodčí: Rejžek – Kříž, Myška

Diváci: 2817

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka