Vozíčkáři testovali na trzích nové krycí můstky elektroinstalace

Prvních šest kusů kabelových můstků bylo nainstalováno na ploše náměstí Republiky, kde probíhají momentálně Martinské trhy.

Cílená propagace v Plzni

Právě ty přijeli otestovat plzeňští vozíčkáři na různých typech invalidních vozíků, aby vyzkoušeli, zda se budou moci na trzích lépe pohybovat, než tomu bylo v minulosti, kdy jim v pohybu bránily stávající příliš vysoké kabelové můstky.

„V minulosti mi byla doručena stížnost paní Jany Hradské z Národního institutu pro integraci osob s omezenou schopností pohybu a orientace České republiky, ve které upozornila na fakt, že trhy jsou pro vozíčkáře v celém rozsahu nedostupné“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Osoby s invalidním postižením nebyly schopné na vozíku bez pomoci přejet osazené kabelové ochranné pomůcky. Rovněž osoby s postižením chůze, které používají vozík se čtyřmi koly, často na můstku uvízly. Stížností se obvod intenzivně zabýval a vyvolal jednání se zainteresovanými osobami. Řešení se podařilo najít.

„Po několika konzultacích a prostudování technických parametrů vybral provozovatel elektroinstalace první nové krycí můstky, které by měly vyhovovat, a ve spolupráci s provozovateli trhů jsme zástupce vozíčkářů pozvali, aby můstky se svými vozíky vyzkoušeli“, doplnil David Procházka.

Testování nových kabelových můstků za přítomnosti zástupců NIPI, vedení plzeňského centrálního obvodu, provozovatele trhů a provozovatele elektroinstalace proběhlo v úterý 5. listopadu na náměstí Republiky.

„Zdá se, že nové můstky by vozíčkářům mohly vyhovovat, ale počkáme si na celkové vyhodnocení testů“, říká Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3. „Zároveň jsme využili tohoto setkání k tomu, abychom se zástupci vozíčkářů projednali možnosti zajištění přístupu k bezbariérovému WC v centrální oblasti města.“ dodal.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka