Opilec se v Klatovech vrhl na policistu s plaňkou v ruce

Muž byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí 26. srpna letošního roku v Klatovech procházel policista ve svém osobním volnu ulicí Tyršova. Krátce po jednadvacáté hodině viděl muže, který poškozoval oplocení u domu a vytrhával dřevěné plaňky. Policista podezřelého upozornil, aby svého jednání zanechal a tento se proti němu rozběhl s napřaženou plaňkou v ruce a směřoval proti němu. Policista se slovně  prokázal a opakovaně jej vyzval, aby plaňku odložil, což muž neučinil a snažil se o úder, kdy jeho útok poškozený vykryl levou rukou. Pachatel policistovi způsobil lehké zranění a z místa odešel do ulice na Bělidle. Podezřelý muž byl ve 21.25 hodin zjištěn policisty z obvodního oddělení a hlídkou strážníků městské policie.

Policisté zjistili totožnost třiadvacetiletého muže z obce na Běšinsku, který se podrobil dechové zkoušce a bylo naměřeno 1,82 promile alkoholu.

Podezřelý muž byl zadržen, převezen na policejní služebnu a p provedení úkonů byl propuštěn. Následující den od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného v souběhu s přečinem výtržnictví.

Podle trestního zákoníku může být pachatel potrestán odnětím svobody na šest měsíců až šest let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.08.2019 06:11



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka