Živá ulice se více vrátí ke svým kořenům, má nového pořadatele

Pořadatelem plzeňského multižánrového festivalu Živá ulice bude pro další čtyři roky nově Agentura Nashledanou.

Cílená propagace v Plzni

Ta na podporu tohoto tradičního kulturního letního projektu v plzeňských ulicích získá dotaci od města v celkové výši šest milionů korun, tedy 1,5 milionu korun na každý rok. Rozhodli o tom zastupitelé. Nový pořadatel plánuje změnit koncept oblíbené akce, chce ji více vrátit „ke kořenům“.

„O možnost pořádat projekt v období 2020 až 2023 se ucházeli dva žadatelé, kromě Agentury Nashledanou také společnost ArtProm, stávající pořadatel akce. Při kontrole formální správnosti odevzdaných žádostí ArtProm pochybil, jím podaná žádost nebyla úplná. Proto bylo rozhodnuto o jejím vyřazení z dalšího projednávání,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Agentura Nashledanou s. r. o. byla založena jediným společníkem Lukášem Krásným a navázala na jeho zkušenosti, dovednosti a kontakty z předchozích působišť. Firma je produkční společností – agenturou. Její zkušenosti obsahují téměř veškeré oblasti produkce. „Přednosti týmu spočívají ve flexibilitě, kreativitě, spolehlivosti a profesionalitě. Agentura Nashledanou chce navázat na historii festivalu ‚Na ulici‘, který patří mezi jeden z nejstarších festivalů ve městě Plzni. Občanům a návštěvníkům města chce v letním termínu nabídnout žánrově pestrý festival v tematických uzavřených blocích, tedy blocích folk a trampská hudba, country a bluegrass, rock a pop a blues, swing, electro swing. Jazz, ska a reggae, latino a world music a mejdan pro starší a pokročilé. Akce bude bez vstupného s hlavní scénou na náměstí Republiky,“ přiblížila náměstkyně.

Celkem na pěti scénách v centru města v devíti srpnových dnech bude představen hlavní hudební program včetně doprovodného programu a workshopů nejen pro děti.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka