Medvíďata ukončila projekt Badatelé

Děti z lesní školky celý rok zkoumaly přírodu prostřednictvím projektu Badatelé.

Cílená propagace v Plzni

Děti z lesní školky Medvíďata celý rok společně poznávala přírodu prostřednitvím projektu Badatelé. Děti každý měsíc prozkoumávaly jedno nebo dvě témata. Ta je zavedla do světa hmyzu, stromů i ptáky. Děti probádaly mráz, živly i vodu... Jak je v lesní školce zvykem, tak se většina programu projektu odehrávala venku, v přírodě, u řeky či na louce. Cílem projektu byl nejen rozvoj znalosí a dovedností dětí, ale zejména jejich přímá zkušenost a pobyt venku a v přírodě. V rámci projektu děti také pomohly osázet zvýšený záhon u školkového zázemí ve skautském centru u Seneckého rybníka.

"Nejvíce mě bavily pokusy s vodou, třeba filtrování a pak taky výroba krmítka", říká šestiletá Eliška a kluci dodávají: "Mě nejvíc bavilo stavění potoku a lovení hmyzu!" "A mě vyrábění ze dřeva, sázení a taky pečení." 

Do některých částí projektu se zapojili i rodiče - jeden z tatínků nám předvedl práci potápěče, jiný přišel pomoci s výrobou krmítka, další se zůčastnili čtveřice slavností pro rodiče s dětmi.

Lesní mateřská škola Medvíďata v Bolevci a Lesní klub na Doubravce nabízí dětem a jejich rodičům netradiční  předškolní vzdělávání v menší skupině dětí, v přírodě a s respektujícím přístupem. Pravidelný program obohacují polodenní i celodenní výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí Plzně.   Enviromentální část programu - v letošním roce projekt Badatelé -  podporuje Nadační fond Zelený poklad již od roku 2014.


Fotogalerie
Autor: Lenka Chvalová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka