Promoce našich klientek, Univerzita třetího věku

Dne 19. 5. 2016 proběhla v aule České zemědělské univerzity v Praze promoce absolventů Univerzity třetího věku, mezi kterými byly i naše dvě klientky ze Žihle, paní Jiřina Pirnerová a paní Libuše Mikutová.

Cílená propagace v Plzni

V září 2013 jsem v DSP Kralovice byla oslovena zástupcem ředitele, panem Liborem Formánkem, zda-li by některý z klientů naší služby neměl zájem studovat Virtuální univerzitu třetího věku. Na toto téma jsem hovořila s několika klienty. Byla jsem mile překvapena, když paní Jiřina Pirnerová a paní Libuše Mikutová tuto výzvu přijaly.

V pátek 4. října 2013 se z těchto seniorek staly studentky. Byly natěšené a zároveň zvědavé, co se v jejich životě během studia změní. A změnilo se. Po dobu tří let, jedenkrát za dva týdny jsme s nimi jezdily já nebo některá z pečovatelek do DSP Kralovice, kde studium probíhalo. Zde poznaly mnoho nových tváří. Během této doby se z nich stala parta veselých študáků. Každý ze šesti semestrů zdárně ukončily vypracováním obsáhlého testu na téma, které v daném semestru studovaly. V pátek 21. 4. 2016 posledním semestrálním kurzem ukončily studium. To nejkrásnější je ještě čekalo. Promoce v aule České zemědělské univerzity v Praze.

Čtvrtek 19. 5. 2016 byl jejich velkým dnem. Obě naše seniorky doprovodili na jejich promoci rodinní příslušníci a vedení organizace CPOS Města Touškov. Byli jsme pyšní, že do skupiny tři sta promujících seniorů z celé republiky patřily i naše dvě klientky. Atmosféra v aule univerzity byla nádherná a emoční. Při samotném vyhlašování jmen studentů ukápla mnohým zúčastněným slza. Tento slavnostní den jsme oslavili posezením v restauraci v Krušovicích. Počasí se na nás smálo. Sluníčko svítilo, jakoby nám přálo do dalších dnů jen to nejlepší.

Koordinátorka PS Libuše Tieslová

Autor: Centrum pečovatelských o ošetřovatelských služeb Města Touškov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka