Taneční večírek BELLY CABARET

Taneční večer ve stylu Zlaté éry orientálního tance. Pojďte si spolu s námi užít atmosféru kabaretních večírků. Vraťte se s námi v čase a prožijte večer ve stylu tanečních i pěveckých hvězd a legend orientálního tance.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve 30. letech 20. st. vzniká v Káhiře po vzoru evropských kabaretů Casino Opera, kde v rámci zábavního programu začaly působit orientální tanečnice a tradiční tanec se tak dostal na pódium. Z mnoha těchto tanečnic se postupem času staly hvězdy, které se objevovaly i na filmovém plátně. Tyto dámy, které daly základ orientálnímu tanci v jeho dnešní podobě, známe z mnoha černobílých egyptským filmů jako např. Ali Baba a 40 loupežníků, Policejní inspektor, Láska mého života, Cena lásky, Aziza, Moře lásky, Okamžitá svatba a další a další. Za všechny jmenujme nejslavnější tanečnice té doby: Samia Gamal, Naima Akef, Tahia Cariocca, Nagwa Fouad, Suhair Zaki a další. Jejich improvizační styl se vyznačoval především jednoduchostí, elegancí a lehkostí, neobsahoval technicky dokonalé a vycizelované choreografie, jaké můžeme vídat na pódiích v dnešní době. Známí hudební skladatelé začali ale postupně skládat pro konkrétní tanečnice písně, které je tak přivedly k tvorbě choreografií a posunuly tradiční pojetí tance k tanci kladoucímu důraz především na choreografie, s přidáním divadelních prvků.

Pojďme se společně zaposlouchat do tónů skladeb od hudebníků Farid Al Atrash, Abdel Halim Hafez nebo zpěvačky Oum Kalthoum a zadívat se na třpytivé kostýmy a ladné, jemné pohyby našich krásných a elegantních tanečnic. Hlavním hostem bude italská tanečnice PERLA Elias Nemer ze Říma, která je někdejší členkou legendární taneční skupiny Reda Troupe v Egyptě a která zároveň v Plzni povede během víkendu několik tanečních seminářů. Pozvání do Plzně dále přijaly úspěšné profesionální tanečnice z Prahy, Neratovic, Roudnice nad Labem, ale samozřejmě také domácí, plzeňské tanečnice. Těšit se tak můžete na stylizovaná sólová vystoupení tanečnic Faiza, Gabriela, Kamilah, Jannah, Jana, Lucy Innah, Mahreen, Mirjam, Satine, Věra a další.

Taneční večer proběhne v sobotu 20. února od 19 hodin v Divadle Pluto v Plzni na Doubravce. Vstupenky je možno zakoupit na pokladně divadla.

Více info na: www.facebook.com/BELLY CABARET Party - Golden Era nebo na www.kamilah.eu

Autor: Kamila Machynová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka