CPOS Město Touškov obdrželo Národní cenu v programu Excelence, nejvyšší ocenění Národní ceny kvality České republiky

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov uspělo v náročném programu Excelence a převzalo si spolu s dalšími úspěšnými subjekty v rozličných kategoriích na Pražském hradě prestižní ocenění.

Jarní servisní akce AUTO CB

    Dne 27. listopadu se uskutečnilo předávání cen Národní kvality ve Španělském sále na Pražském hradě. Slavnostní večer probíhal pod taktovkou Ministerstva průmyslu a obchodu spolu s Radou kvality České republiky a za podpory vlády ČR. Tato prestižní ocenění dostávají každoročně organizace a firmy veřejného i podnikatelského sektoru a to na základě splnění daných kritérií, zda kvalitně plní potřeby klientů a zaměstnanců, podle toho, jaká je jejich produktivita a efektivita a zda se jim daří být inovativními. Národní ceny kvality se udělují ve více než 80 zemích podle téměř stejných kritérií a nabízí možnost porovnat se s těmi nejlepšími společnostmi a učit se i z jejich výsledků. Hodnotí se všechny parametry organizace, od kvality řízení, přes ekonomické výsledky až k přístupu ke klientům a zaměstnancům apod.

Národní cena kvality České republiky – program EXCELENCE

VEŘEJNÝ SEKTOR

Malá organizace: Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov

Velká a střední organizace:

1. místo: Moravskoslezský kraj, Krajský úřad Moravskoslezského kraje

2. místo: Státní pozemkový úřad


PODNIKATELSKÝ SEKTOR

Střední organizace:

1. místo: VZP, a.s.

2. místo: VAŠSTAV, s.r.o.

Velká organizace:

1. místo: Albert Česká republika

2. místo: KASKO spol. sr.o.

3. místo: Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Absolutním vítězem v Národní ceně kvality České republiky je Albert Česká republika, s.r.o.

Výsledky dostupné na stránkách MPO https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/narodni-ceny-kvality-predany--absolutnim-vitezem-se-stala-firma-albert-ceska-republika--250941/?-FO2q2yo_gqic6qmKhA9eojvL1vGfn8UQV0lTRNBnZcPR7Y

    Organizace se systematicky zabývá zvyšováním kvality svých služeb již od roku 2015. Národní cena kvality patří mezi vůbec nejprestižnější ocenění udělované organizacím v České republice a získaná cena zcela bezpochyb dělá dobré jméno Centru pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov. Dlouhodobě se snaží být lídrem v oblasti kvality ve veřejném sektoru a ocenění je tak pro něj potvrzením toho, že své poslání dělá nejen dobře, ale vlastně v podstatě lépe než ostatní. Klienti, zřizovatel i spolupracující obce tak mohou vidět, že ani po prvním úspěchu v roce 2015 organizace neusnula na vavřínech a snaží se být rok od roku lepším poskytovatelem služeb i zaměstnavatelem.


Co je to program Excellence?

    Rada kvality České republiky spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu motivuje organizace podnikatelského i veřejného sektoru k využívání moderních nástrojů řízení vedoucích k dlouhodobě udržitelným vynikajícím výsledkům. Program EXCELENCE představuje nejvyšší ocenění Národní ceny kvality České republiky a je založen na hodnocení výkonnosti organizace, navíc je plně harmonizován s Modelem excelence EFQM. Hodnocení výkonnosti organizace je založeno na sebehodnocení a následném externím hodnocení.

    Úspěšní účastníci v tomto programu obdrží dle počtu bodů národní a mezinárodní ocenění Recognised for Excellence (3 až 5 hvězd). CPOS Město Touškov obdrželo tři hvězdy, absolutní vítěz všech pět. Hodnocení v CPOS Město Touškov probíhalo v polovině září.

    Mezi výhody pro úspěšné organizace se tak řadí Národní a mezinárodně uznávané ocenění „Recognised for Excellence“ s platností dvou let; Externí a nezávislá zpětná vazba v podobě silných stránek a oblastí pro zlepšení a Zařazení do mezinárodní databáze EFQM.


Předchozí úspěchy CPOS Město Touškov a cesta organizace ke zlepšování

    CPOS se již v předchozích letech snažilo zlepšovat a zúčastnilo se celkem pětkrát hodnocení  v rámci Národní ceny kvality.

    Poprvé to bylo vroce 2015, kdy začala cesta k trvalému zlepšování. Díky úspěšnému absolvování modelu START PLUS se tak organizace dozvěděla o oblastech vhodných ke zlepšování, i o svých silných stránkách. Získala „titul“ Perspektivní organizace.

    O rok později byly oblasti pro zlepšování transformovány do třech projektů v rámci modelu START EUROPE a přišel další úspěch – Ocenění za úspěšnou realizaci projektů za inovativní pojetí služby, kdy byly projekty „Drahokamy času“, aplikace Cornap a zapracování strategického plánu uznány jako skvělým krokem vpřed.

    V roce 2017 se organizace stala díky oprášení modelu START PLUS Úspěšnou organizací, čímž povýšila ve svém zlepšování.

    O rok později se dokonce stala Organizací způsobilou pro program EXCELENCE a obdržela i mezinárodní certifikát Committed to Excellence s dvěma hvězdami s platností certifikace na tři roky. Toto ocenění pomohlo k letošnímu úspěchu v modelu Excellence.

Fotogalerie
Autor: Centrum pečovatelských o ošetřovatelských služeb Města Touškov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka