DB Schenker spustil projekt in-house logistiky v Dobřanech

DB Schenker uzavřel strategické partnerství s českou obalovou firmou Pebal na realizaci in-house logistiky v závodu v Dobřanech u Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Na ploše necelých 5 000 m2 poskytuje zásobování výroby, skladování i distribuci hotových výrobků.

„Na projektu v Dobřanech potvrzujeme trend přibližování logistických služeb a skladů blíže k zákazníkům. To, že náš sklad sousedí přímo s výrobou, přináší výhodu maximální operativnosti, a přitom má firma díky outsourcingu logistiky od nás volné ruce pro svůj další růst,“ vysvětluje Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker. 

Celá nová hala se skládá z výrobní části o rozloze 10 000 m2, která je výškově upravená pro extrudery, a logistické části o rozloze 18 000 m2. Tato skladová část je rozdělena na tři přibližně stejně velké skladové sekce. Sklad kategorie A jsou vybaven vjezdovými a nakládacími rampami, LED osvětlením, sprinklery a zabezpečovací technikou. Logistická firma se podílela již na stavbě haly, kdy se spolupodílela na odborném dohledu a poskytovala doporučení ke stavbě.

DB Schenker vede pro Pebal kompletní skladové hospodářství. Logistika se realizuje na ploše 4 769 m2 v sekci navazující na výrobní část haly, sklad je vybaven regálovým systémem, který je obsluhován retracky. Veškerá manipulační technika je na elektrický pohon. Výrobní sekce se obsluhuje přes vnitřní vrata s hygienickou smyčkou.
Příjem a expedice probíhá zejména přes čtyři nakládací rampy, k dispozici je i jedna vjezdová rampa. Výrobky se distribuují jak na český, tak evropský trh, denně se tu manipuluje 100 palet a naloží 10 kamiónů. Protože velká část výrobků firmy Pebal směřuje do potravinářství, sklad má certifikaci HACCP, prošel také certifikací ISO nebo IWAY (pro dodavatele IKEA).

„Vlastníme celou budovu, ale samotné logistické procesy jsme se rozhodli outsourcovat. Hledali jsme zefektivnění procesů a přitom kvalitu. DB Schenker nabídl standardizaci a nastavení procesů pro dlouhodobé partnerství,“ vysvětluje své strategické rozhodnutí Tomáš Kratschmer, zakladatel firmy Pebal, jednoho z největších specialistů na obalový materiál v České republice.

Ostatní skladovou plochu mohou využít zájemci o jednoduchou logistiku z oblasti nejen obalové techniky, ale také automobilového průmyslu a strojírenství. Sklad má výhodnou polohu, ve vzdálenosti 5 km je dostupná dálnice D5, železnice i letiště.

Projekt in-house logistiky DB Schenker pro Pebal v číslech:
4769 m2 pro Pebal
3 300 paletových pozic pro 4 500 palet a klecí
10 regálových řad
4 + 1 nájezdová rampa
9 zaměstnanců ve 2 směnách
10 m světlé výšky skladu po vazník
5 km od skladu se nachází dálnice, železnice i letiště
Ve stávajících regálech je na základě doplnění EPS možné skladovat až do maximální výšky 10 metrů.

O společnosti Pebal
Pebal s r.o. byla založena v Plzni v roce 1995 a patří mezi jednoho z největších specialistů na obalový materiál v České republice. Vyrábí flexibilní obaly z PE. Mezi hlavní produkty patří polyetylenové fólie, výrobky z nich. Firma disponuje osmibarevným flexotiskem a laminační technologií. Společnost se kromě běžných PE folií pro balení zaměřuje na vývoj a výrobu folií pro potravinářských průmysl, technické folie (vodivé, antistatické), ochranné lepivé folie a další. Firma taktéž několik let vyrábí biobased a biodegradibilní (kompostovatelné) folie. Nabídku doplňují pytle a přířezy všech velikostí, bazénové solární plachty z bublinkové fólie, silážní, stavební a jezírkové plachty a mnoho ostatních balících materiálů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.02.2020 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka