Jak se stát členem Mensy České republiky?

Mensa je mezinárodní organizace sdružující lidi s IQ mezi horními 2 % populace. A REGIONPLZEN.CZ se ptá plzeňské skupiny této organizace: "Jak se stát členem Mensy České republiky?"

Cílená propagace v Plzni

REGIONPLZEN.CZ se ptá: "Jak se stát členem Mensy České republiky?"

Členství v Mense je nabídnuto každému, kdo dosáhne v testu výsledku mezi horními dvěma procenty poulace. Jedná se o standardizovaný test schválený mezinárodním dozorčím psychologem společnosti, který není závislý na získaných vědomostech. Test trvá 40 minut a jde o řešení logických souvislostí mezi obrázky. Každý testovaný obdrží mezinárodné platné potvrzení o obsolvování testu s udaným IQ. Test lze podstoupit nejvýše 3x za život s minimální prodlevou jden rok.

Mensa je mezinárodní nevládní organizace založená v roce 1946 v Oxfordu. Nyní má ve více než sto zemí světa téměř 134 000 členů. Naše národní Mensa je sedmá nevětší na světě, nyní má cca 4400 členů. Zároveň jsme jednou z nejaktivnějších Mens, o čemž svědčí nepočítaně exkurzí, včetně zahraničních, přednášky, výlety, sportovní akce. Mensa podporuje rozvoj dětí, a to zřizováním Klubů nadaných dětí, Klubů deskových her, organizací letních kempů, spluprací se školami i mateřskými školkami. Jako jediná Mensa na světě jsme zřizovatelem gymnázia. Největším projektem Mensy je právě probíhající Logická olympiáda, největší akcí pak celostátní setkání, které se koná dvakrát ročně.

Na konci října se toto čtyřdenní celostátní setkání cca 150 účastníků konalo právě v Plzni. Jeho organizace byla dílem především členů místní skupiny Plzeň a jejich příznivců. Pro mensany z celé republiky byly připraveny exkurze, celodenní bojová hra, při které poznali Plzeň, večerní program se soutěžemi i zábavou. Jen pár dnů po celostátním setkání se tatáž skupina stejně skvěle zhostila organizace krajského kola Logické olympiády. 
  
Místní skupina se schází každý měsíc na pravidelných schůzkách, vídáme se však i na dalších akcích - navštívili jsme zákulisí nového divadla, uspořádali grilovačku se socháním zeleniny,  účastnili se Plzeňské šifrovačky, chystáme se na laser game. V kalendáři akcí na webu Mensy lze naplánované akce najít, všechny jsou přístupné i pro nečleny. 

V Plzni probíhá testování pro veřejnost každý měsíc. Více informací o testování zde.

Věra Hellerová, předsedkyně místní skupiny Mensy ČR v Plzni

Děkujeme Věře Hellerové za čas, který nám věnovala.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.11.2016 08:40



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka