Neděle mění jízdní řády, končí autobusy mezi Plzní a Prahou

V neděli 10. června vstoupí v platnost některé změny v jízdních řádech autobusů, a to především u dálkových linek.

Cílená propagace v Plzni

Děje se tak v rámci celostátního termínu změn jízdního řádu veřejné dopravy. Razantní úpravy u většiny linek pak nastanou v Plzeňském kraji až k 1. červenci 2018 v souvislosti s rozšířením Integrované dopravy Plzeňska (IDP) do celého kraje.

Zásadní změnou pro cestující ČSAD autobusy Plzeň a.s. je ukončení provozu spojů mezi Plzní a Prahou. 

Obě doposud provozované komerční nedotované linky 400321 Domažlice – Plzeň – Praha a 431300 Klatovy – Plzeň – Praha budou obsluhovat již jen část trasy mezi západočeskou metropolí a Klatovy resp. Domažlicemi.

Kromě nepříznivé ekonomické bilance linek, kdy při stagnujícím počtu cestujících se neustále zvedají náklady, především mzdové, je hlavním důvodem personální situace.

"Nedostatek řidičů autobusů se i přes velmi dobré platové podmínky projevuje už rovněž u naší společnosti. Naší prioritou je zabezpečit dopravu v regionu pro naše dlouhodobé partnery v čele s Plzeňským kraje či městy pro něž zajišťujeme MHD, stejně jako firemní klientelu při provozu zaměstnaneckých linek. Navíc jsme přesvědčeni, že budoucnost dálkových přeprav patří především železniční dopravě. V případě spojení Plzeň – Praha o to více, když v brzké době dojde k otevření ejpovických tunelů a podstatném zrychlení cesty vlakem," říká za ČSAD Plzeň Zbyněk Hupák.

Od změn jízdních řádů je také optimalizován provoz v trase Plzeň – Domažlice, kde komerční dopravaČSAD autobusy Plzeň jezdí v prokladu s dotovanými autobusovými spoji a krajem podporovanou železnicí.

Omezeny jsou některé málo vytížené spoje, naopak dochází k mírnému rozšíření víkendové dopravy.

Dále dochází k výraznější úpravě provozu u linky 440080 Plzeň – Karlovy Vary.  Po dohodě s organizátory veřejné dopravy z Plzeňského i Karlovarského kraje jsou pozměně časy vybraných spojů, aby v obou krajských městech navazovaly na další přepravní směry.

Bude ukončen provoz posilových pátečních a nedělních spojů, které se s ohledem na demografický vývoj s klesajícím počtem SŠ i VŠ studentů v kombinaci s nedostatkem řidičů autobusů stávají luxusem.

Naopak dopravce ČSAD autobusy Plzeň plánuje výrazné posílení dopravy u linky do Karlových Varů v období konání Mezinárodního filmového festivalu, kdy je poptávka po dopravě velmi silná.

Úplný přehled změn včetně jízdních řádů získají cestující z www.csadplzen.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.06.2018 10:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka