Nová výrobní hala v Janovicích zaměstná téměř 500 lidí

Ve středu 10. 7. byla slavnostně otevřena nová výrobní hala společnosti Novares v Janovicích u Klatov, vyrábějící plastové díly pro interiéry osobních vozů. Za rok zde vznikne zhruba půl milionu plastových výlisků, které se dodávají do automobilek Škoda, Volkswagen, BMW, Peugeot, Citroën, Ford a dalších.

Cílená propagace v Plzni

Mezinárodní společnost Novares celosvětově zaměstnává 12 000 lidí, z toho v České republice má necelou tisícovku zaměstnanců. V Janovicích jich nyní pracuje kolem 450, v plánu je do konce roku zaměstnat dalších 70. Druhou českou výrobu má firma v Žebráku. Janovická pobočka se stala nejmoderněji vybavenou továrnou v celé Evropě: v provozu je zde 10 vstřikovacích lisů, s výjimkou jednoho všechny zcela nové. Většina z nich je schopna operovat 24 hodin denně, další fungují na 3- a 4směnný provoz. Během letošního roku přibydou ještě 3 nové stroje.

„Hala o rozloze necelých 10 000 m2 vznikla během jediného roku a aktuálně jde bezpochyby o naši nejvýkonnější jednotku,“ uvedl generální ředitel společnosti Novares Pierre Bullet. „Důvodů pro umístění nové výroby právě zde bylo několik. Výrobní kapacita ve slovenské Trnavě již nedostačovala potřebám, a tak jsme se rozhodli pro novou továrnu v České republice, která je svou polohou výhodná pro dodávky do Německa i východní Francie,“ dodává Bullet.

Přítomná zástupkyně agentury Czech Invest Veronika Zajícová označila investici za výhodnou pro obě strany a uvítala rozšíření aktivit společnosti Novares v automobilovém sektoru, které tvoří jádro českého průmyslu. O provázanosti české a francouzské ekonomiky se zmínil také francouzský velvyslanec v ČR, pan Roland Galharague: „Francie se řadí mezi předních 10 investorů v České republice. Rozsah ekonomických vztahů mezi našimi zeměmi dosahuje hodnoty přes 12 milionů eur, což je víc, než například obchod mezi Francií a  Brazílií.“

Na závěr popsal ředitel pobočky Novares Janovice Štefan Cmarko změny, kterými společnost prošla za uplynulý rok: „Spolu s rozšířením a modernizací výroby jsme se zavázali plnit globální standardy kvality. Díky rozšíření portfolia se zvedly také prodeje. Mezi novými zákazníky jsme uvítali Porsche, Alfa Romeo nebo nákladní automobily Scania.“ 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka