Nové trolejbusy ze Škody Electric svezly první Rumuny

První cestující svezly v rumunské Kluži nové trolejbusy, na jejichž výrobě se významným způsobem podílela česká společnost Škoda Electric.

Cílená propagace v Plzni

Ta pro flotilu padesáti nových nízkopodlažních kloubových trolejbusů dodala kompletní elektrovýzbroj a zajistila i montáž těchto vozidel.

„V těchto dnech zahájily provoz s cestujícími první dodané trolejbusy. Celá padesátka vozidel pak do Rumunska dorazí v průběhu prosince,“ sděluje projektový manažer Škody Electric Oldřich Husa.

Kluž je čtvrtým největším rumunským městem, žije v něm více než 320 tisíc obyvatel. Tamní cestující díky nové dodávce získávají velmi moderní dopravní prostředky. Kloubové nízkopodlažní vozy s celkovou kapacitou 140 pasažérů jsou například kompletně klimatizované. Dopravce pak ocení nízké provozní náklady – trolejbusy jsou například vybavené zařízením pro rychlé pokrytí výpadku elektrické energie, tzv. superkapacitory. Finálním dodavatelem vozidel je společnost Solaris.

Pro Škodu nejsou dodávky pro Kluž zdaleka jediným úspěchem na rumunském trhu. „Téměř šest desítek vozidel již několik let provozují v rumunských městech Temešvár a Baia Mare, sedmnáct trolejbusů ze Škody úspěšně slouží v městě Galati a příští rok budeme spolupracovat na dodávce dalších 26 vozů pro město Brašov,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka