Studenti z Plzně připravují recepty do soutěže Svačina roku

Hotelová škola Plzeň a Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň-Skvrňany se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare.

Cílená propagace v Plzni

 Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Do letošního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku Rio Mare se přihlásilo rekordních 160 studentů z celkem 47 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii. Úkolem soutěžících je navrhnout a připravit originální, rychlou a chutnou svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití rybích výrobků Rio Mare. Všichni účastnící dostávají rybí výrobky pro přípravu pokrmů zdarma.

„Jednou z letošních novinek je rozšíření hlavních surovin také o Rio Mare Grilované filety makrely v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji. Věříme, že díky novým surovinám dáváme studentům větší možnosti pro přípravu jedinečných a hlavně kreativních receptů,“ říká Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.

Dlouholetým odborným garantem a předsedou odborné poroty je Mistr kuchař Vladimír Picka. Dalšími členy odborné poroty jsou Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole a Vladimír Stuparič, šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinary. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže, kterou doplní Eva Ehrenbergerová, autorka oblíbeného food blogu Moje barevná kuchyně. Moderátorkou soutěže bude už tradičně známá herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Budoucí kuchaři a kuchařky soutěží o dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Kuchař nejlepší Svačiny získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, autor druhé a třetí nejlepší Svačiny vyhrávají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí „Zvláštní cenu Rio Mare“ s dárkovým poukazem za 5 000 Kč. Svým hlasováním na FB Rio Mare udělí široká veřejnost poslední ocenění „Cenu veřejnosti“. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou rybí produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

Soutěž je rozdělena do dvou kol. V prvním korespondenčním kole musejí soutěžící poslat fotografie a popis receptu do 8. listopadu. Ze všech došlých receptů odborná porota vybere 15 finalistů, kteří připraví své rybí svačinky živě před porotou. Letošní finále se koná 4. prosince v pražských Holešovicích v gastronomickém studiu Chefparade+. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním českým distributorem rybích výrobků Rio Mare.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.10.2019 17:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka