Team Masterlan s Davidem Křížkem vyráží do boje

Jachtařský tým MASTERLAN - Plzeňák David Křížek a Milan Harmáček vyráží na druhý závod Flying Phantom Series. Tentokrát to bude naostro za plné divácké podpory v rámci Extreme Sailing Series.

Cílená propagace v Plzni

Česká televize zakoupila vysílací práva a tak se na obrazovkách objeví nejen atraktivní plachetnice GC32, ale také dvouposádkové katamarány Flying Phantom, které pojedou s českou účastí. Tým odletěl do dějiště závodu, ostrov Madeira v Atlantickém oceánu, s dostatečným předstihem, aby stačil vyladit závodní katamarán a potrénovat.

Závod začíná ve čtvrtek 29. června a končí v neděli 2. července. Na programu je 24 rozjížděk bez možnosti škrtání nejhorších výsledků. Bude tedy záležet na každé jízdě. Oba závodníci se na regatu důkladně připravují. Je třeba prostudovat nová pravidla pro rychlé foilující katamarány, trénovat na vodě, jak jen je to možné a také tvrdě pracovat v posilovně. Závod bude nesmírně fyzicky náročný.

Na Madeiru se chystá několik členů fan-clubu týmu MASTERLAN. Bude to skvělá podívaná. Závod se jede ve Funchalu těsně u břehu.  

Díky partnerům MASTERLAN a RODOP se podařilo zakoupit nejrychlejší sólový katamarán A-cat DNA F1. Posádka tak má možnost tréninku i během hlavní sezóny, když bude závodní katamarán Flying Phantom putovat v kontejneru od závodu k závodu.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka