Trolejbusy z Plzně budou jezdit na Slovensku

Plzeňská Škoda Electric si připsala úspěch na slovenském trhu – firma dodá do města Prešov deset nových trolejbusů za téměř 130 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

Tamní dopravní podnik totiž uplatnil opci na základě zakázky uzavřené v roce 2016, v rámci které již Škodovka před časem dodala prvních deset trolejbusů.

„Díky tomu, jak dobře se naše trolejbusy v Prešově osvědčily v provozu, můžeme pracovat na další dodávce v rámci opce,“ vysvětlil Senior sales manager Škody Electric Petr Kasenčák. Slovenští cestující na nové vozy nebudou čekat dlouho. „Všech deset trolejbusů do Prešova dorazí ještě během letošního roku,“ potvrdil Petr Kasenčák. 

Plzeňská firma dodá do Prešova čtyři dvacetimetrové trolejbusy typu 30Tr a šest kloubových osmnáctimetrových vozidel 31 Tr. Na jejich pořízení zákazník získá dotaci z fondů Evropské unie. Na Slovensku je Škoda Electric velmi úspěšná – nová vozidla dodala v posledních letech například do hlavního města Bratislavy, do Žiliny nebo Banské Bystrice.    

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka