Vodárna Plzeň má nového ředitele, vede ji Jiří Kozohorský

Městská společnost Vodárna Plzeň má nového ředitele. Dne 1. března 2020 se funkce ujal nyní již bývalý ředitel Technického úřadu Magistrátu města Plzně Jiří Kozohorský.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na pozici generálního ředitele jej jednomyslně schválilo představenstvo vodárny.

Za desetileté působení na pozici ředitele technického úřadu osobně Jiřímu Kozohorskému poděkoval primátor města Plzně Martin Baxa, a to na společném setkání v pátek 28. února. Jiří Kozohorský při tom zavzpomínal nejen na své začátky na plzeňském magistrátu, kam nastoupil 1. února 2010, ale i na nejvýznamnější projekty, jež Plzeň za uplynulých deset let realizovala. „Mnohé z nich vyžadovaly odvahu. Bylo těžké je prosadit, jde minimálně o dvě desítky velkých akcí,“ zmínil Jiří Kozohorský a připomněl, že nastoupil v době, kdy například ještě nestály kašny na náměstí. „Řadu z těch projektů jsme odstartovali společně. Zvládli jsme velké těžké akce v době, kdy byly finanční propady, chyběly peníze,“ reagoval primátor Martin Baxa, jenž stál v čele Plzně v letech 2010 až 2014 a znovu město vede od listopadu 2018.

Za uplynulých deset let vznikla například v centru Plzně relaxační zóna Mlýnská strouha, město spustilo rozsáhlé revitalizace velkých parků, vybudovalo úslavský kanalizační sběrač, kompletně zrekonstruovalo Mikulášské náměstí, díky projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury našlo nové využití pro bývalé depo, nyní DEPO2015, za více než miliardu korun postavilo Nové divadlo, stejně tak za více než miliardu korun zrekonstruovalo a zmodernizovalo úpravnu vody pro Plzeňany. Radnice také zainvestovala stovky milionů korun do kompletní opravy fotbalového stadionu ve Štruncových sadech, peníze dala i do atletického stadionu i dalších sportovišť. Vznikl také nový územní plán města, řešil se velký spor v souvislosti s plány na výstavbu v lokalitě po bývalém Domu kultury Inwest, rekonstruovaly se tramvajové tratě. Z nejnovějších velkých akcí pak byla například vybudována Náplavka v centru města, zavedena tramvajová trať na Borská pole, vznikl nový autobusový terminál a další.

„Na pozici, kterou jste vykonával, je potřeba mimořádně odolného člověka. Velmi Vám děkuji za to, co jste pro město udělal,“ poděkoval Jiřímu Kozohorskému primátor Martin Baxa.

Čtyřiapadesátiletý Jiří Kozohorský vystudoval Vysokou školu strojní a elektrotechnickou v Plzni, obor jaderná energetika. Pracovní kariéru začal ve Škodovce, od 90. let minulého století zastával manažerské pozice v obchodních a výrobních společnostech. V únoru 2010 nastoupil na Magistrát města Plzně. V čele Vodárny Plzeň nahradil Ludvíka Nesnídala, jenž skončil na vlastní žádost k 31. prosinci 2019. Po odchodu Jiřího Kozohorského z Magistrátu města Plzně je vedením technického úřadu pověřen jeho zástupce Hynek Tomášek.

foto: mmp/martin pecuch

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka