Společnost Bohemia Sekt prodala v roce 2017 nejvíce sektů v historii

V roce 2017 prodala společnost BOHEMIA SEKT na českém trhu více než 16 milionů lahví sektů a šumivých nápojů, meziročně se jedná o 6% nárůst.

Cílená propagace v Plzni

Společnost tímto překonala svůj dosavadní prodejní rekord z roku 1999, kdy lidé sektem oslavovali příchod nového milénia. Na prodejích se tak pozitivně projevila dobrá nálada českých spotřebitelů. 

Společnosti se dařilo i v kategorii tichých vín. Prodeje značek Habánské sklepy, Víno Mikulov, Chateau Bzenec a Vinařství Pavlov vykázaly nárůst o více než 8 % na celkových více než 11 milionů lahví. „Přestože jsme na začátku loňského roku ukončili výrobu lihovin, celkové prodeje společnosti v tuzemsku v minulém roce narostly meziročně o více než 2 %,“ hodnotí výsledky roku Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, a doplňuje, že většina produkce mířila na český trh, pouze několik procent prodaných lahví směřovalo do zahraničí. 

V součtu má tak společnost za sebou úspěšný rok s celkovým prodejem téměř 29 milionů lahví. 

„Nárůst prodejů sektů, šumivých nápojů i tichých vín byl zřetelný v průběhu celého roku, dlouhodobě se tak naplňuje naše vize o tom, že sekty nejsou jen prostředníkem sváteční a silvestrovské atmosféry, ale celoročním společníkem,“ komentuje Beránek. 

Investice do vinic i rozšíření výrobní kapacity

Společnost i v roce 2017 pokračovala v rozšiřování plochy svých vinic, vysadila jich 40 hektarů. Celkem nyní obhospodařuje na jižní Moravě 520 ha. Přiblížila se tak svému cíli mít do roku 2020 600 ha vlastních vinic. 

Další investice BOHEMIA SEKTU v minulém roce směřovaly do výroby sektů ve Starém Plzenci. Jednalo se o nové kvasné tanky, díky kterým se zvýšila kapacita pro výrobu šumivých vín tzv. Charmatovou metodou. V letošním roce plánuje společnost vedle rozšiřování plochy vlastních vinic investovat i do nového střediska pro zpracování hroznů ve vinařství Víno Mikulov.

„Věříme, že pozitivní vývoj bude pokračovat i v příštích letech. Proto je potřeba už nyní investovat do výrobní kapacity našich vinařství,“ uzavírá Ondřej Beránek.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.01.2018 08:23



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka