2222 km na kole jsme s hendikepovanými pro hendikepované ušlapali za 95 hodin

39 osmičlenných týmů mělo za úkol zdolat štafetovým způsobem 2222 km v časovém limitu 111 hodin. Každý tým musel mít ve svém středu minimálně jednoho cyklistu s tělesným hendikepem a současně dělat patrona dalšímu člověku krátce po úrazu, který potřebuje motivaci do dalšího života.

Jarní servisní akce AUTO CB

Minulý týden jsme absolvovali rychloprohlídku České republiky. S Ottobock týmem jsme ji projeli na kole křížem krážem v rámci charitativního projektu Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016.

39 osmičlenných týmů mělo za úkol zdolat štafetovým způsobem 2222 km v časovém limitu 111 hodin. Každý tým musel mít ve svém středu minimálně jednoho cyklistu s tělesným hendikepem a současně dělat patrona dalšímu člověku krátce po úrazu, který potřebuje novou motivaci do života.

Za náš tým šlapali kromě 6 zaměstnanců Ottobock i vozíčkář Erik jedoucí na handbiku a Pavel se stehenní protézou. Ukázalo se, že na kluky nemusíme brát zvláštní ohledy, jelikož jsou schopni zvládnout prakticky jakýkoliv terén a stoupání.

Naší účastí jsme chtěli motivovat k návratu ke sportu Honzu Černého, strojvůdce Pendolina ze Studénky, který před rokem narazil na přejezdu do neohleduplného řidiče kamionu a přišel o obě nohy. Toho jsme svým nasazením doslova rozpohybovali a v rehabilitačním ústavu v Kladrubech poprvé od úrazu sedl na kolo – handbike. Nyní se začíná stavět na první protézy a chystá se na školu chůze k naší fyzioterapeutce Hance Kohoutové. Naše patronace tedy splnila přesně to, co jsme si vysnili.

Už se těšíme na příští ročník, do kterého zapojíme další lidi s hendikepem.

Fotogalerie
Autor: Otto Bock ČR s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka