Poslední aktualizace


Auto CB Plzeň potvrzuje rekordní nárůst prodejů ojetých vozů v programu Škoda Plus

Za rok 2023 prodali obchodníci Škoda Plus 49 248 prověřených ojetých vozů, což představuje 15procentní meziroční nárůst

0

Michal Dvořák (Před týdnem)

Česká národní banka razantně zvyšuje zlaté rezervy

Česká národní banka (ČNB) výrazně zvýšila svou zlatou rezervu, loni nakoupila 18,71 tun zlata a zvýšila celkovou zásobu na téměř 31 tun. Guvernér Aleš Michl plánuje dosáhnout bilance 100 tun zlata.

0

Martin Kydlíček (Před 3 týdny)

Lednová inflace naznačuje pokles: Vyhlídky na nižší spotřebitelské ceny v roce 2024

V lednu 2024 došlo k výraznému poklesu inflace na 2,3 %, což je nejnižší úroveň od března 2021. Odborníci z Moore Czech Republic považují tento vývoj za důvod k optimismu, očekávají nižší inflaci v roce 2024 a růst reálných mezd, stimulující spotřebu a růst české ekonomiky.

0

Martin Kydlíček (Před měsícem)

Data z roku 2022: Zdravý životní styl českých dětí se zlepšuje!

Výsledky studie HBSC ukazují zlepšení v zdraví a zdravém životním stylu českých dětí, s chlapci spokojenějšími se svým zdravím a dívkami jícnějšími ve stravování. Fyzická aktivita je vyšší u chlapců, klesá spotřeba návykových látek a míra přiblížení k západoevropskému průměru. Prevence a motivace ke zdravému životnímu stylu jsou klíčové.

0

Martin Kydlíček (Před měsícem)

Slavný slávistický obránce Miroslav Pauřík zemřel ve věku 73 let

Bývalý fotbalový reprezentant a dlouholetý obránce Slavie Praha, Miroslav Pauřík, zemřel ve věku 73 let. Za svou kariéru sehrál v dresu Slavie 421 utkání, z toho 179 ligových. V reprezentaci si připsal tři přátelská utkání a účast na kvalifikaci MS ve Skotsku. Po ukončení hráčské kariéry působil jako trenér.

0

Jiří Padevěd (Před měsícem)

Nové Plzeňské centrum: Školení pro řešení krizí a mimořádných událostí

Plzeňský kraj a město Plzeň spolupracují na vytvoření bezpečnostně vzdělávacího centra, které bude zaměřeno na prevenci mimořádných událostí a zvládání rizik pro děti, mládež i dospělé. Centrum bude poskytovat praktické dovednosti ohledně řešení různých rizikových a mimořádných situací.

0

Martin Kydlíček (Před měsícem)

Revolutionární monitorovací elektromobil zvyšuje efektivitu kontroly parkování v Plzni

V Plzni probíhá testování monitorovacího elektroauta, které má zvýšit efektivitu kontroly parkovacího systému v zpoplatněných zónách a zvýhodnit rezidenty. Elektromobil zachytí údaje z vozidel v zónách s moderními automatizačními systémy a data předá městské policii ke kontrole.

0

Jiří Padevěd (Před měsícem)

Nová čtvrť Plzně čelí zpoždění kvůli soudnímu verdiktu o kácení stromů

Výstavba nové čtvrti v Plzni za osm miliard korun se zpozdí kvůli soudnímu verdiktu, který zrušil rozhodnutí krajské úřady o některých aspektů projektu. Developer AMESIDE nyní zvažuje podání kasační stížnosti. Důvodem zrušení rozhodnutí je nedostatečné zdůvodnění kácení dřevin v dotčené oblasti a nezahrnutí některých podmínek z EIA do územního rozhodnutí.

0

Martin Kydlíček (Před měsícem)

Nové gepardí samice rozšíří rodinu v plzeňské zoo

Dvě samice geparda ze zoologické zahrady La Palmyr ve Francii se staly novými obyvateli plzeňské zoo. Jejich příchod je příkladem mezinárodní spolupráce zoo v ochraně a chovu ohrožených druhů.

0

Mediální skupina Region24 (Před měsícem)

Andělské obrazy uvidíte v Plzni už jen do 30. ledna

Budova Českého rozhlasu v Plzni hostí výstavu andělských obrazů, které maluje šestatřicetiletá Marie Neumannová, kterou můžete znát pod pseudonymem Maya N.

0

Martina Sihelská (Před měsícem)

Oslavte s námi 125 let městské veřejné dopravy v Plzni

V letošním roce je tomu už 125 let, kdy v Plzni vyjel na pravidelnou linku první spoj městské veřejné dopravy, konkrétně legendární tramvaj Křižík&Brožík. Od té doby jsme „ujeli“ velký kus cesty, za kterým bychom se s vámi rádi ohlédli a řádně h

0

Novinky v aplikaci Virtuální karta

Po prvním spuštění aplikace Virtuální karta se nově zobrazuje sekvence slajdů, které aplikaci a její hlavní funkce přehledně představují. V nastavení aplikace je možné toto představení kdykoliv opakovaně spustit. Aplikaci je nově možné používat v an

0

Pestrý výběr pohoštění z Globusu na Vaše oslavy a večírky

Pestrý výběr pohoštění z Globusu na Vaše oslavy a večírky

0

Globus (Před 3 měsíci)

Aktualizace smluvních přepravních podmínek od 1. 1. 2024

Od 1. 1. 2024 vstupují v platnost nové Smluvní přepravní podmínky, které přinášejí několik zásadních novinek: je zakázána přeprava jízdních kol a koloběžek na elektrický pohon, nově je povolena přeprava běžných jízdních kol a koloběžek i v praco

0

Dárkové poukázky

Pokud si nevíte rady s dárkem pod stromeček, máme pro Vás řešení. Můžete u nás zakoupit jako Vánoční dárek i dárkové poukázky v libovolné hodnotě.

1

D Optik Zdeňka Diepoltová (Před 3 měsíci)