5 prvků chytré domácnosti, které nesmí chybět v moderním domě

Považujete se za milovníky všeho moderního? Pak byste tento svůj obdiv měli dát náležitě najevo i ve svém běžném životě. Ale nemělo by jít jen o efekt. Hlavním nosným prvkem celé realizace musí být maximální pohoda a komfort – a to pro všechny uživatele bytu či domu. A na co se zaměřit? Jedním z důležitých aspektů v tomto ohledu jsou zcela jistě příjemné klimatické podmínky, ovšem neměla by chybět ani maximální jednoduchost a nenáročnost v přístupu k prvkům běžné denní potřeby.

Jarní servisní akce AUTO CB

Chytrá domácnost se o vše postará za vás

Dnes už není nutné každý jednotlivý spínač či proces aktivovat ručně. Fanoušci mobilních technologií či prostých časovačů si tak mohou nastavit vše potřebné doslova jedním klikem. Skvělým příkladem je osvětlení pro chytrou domácnost.

Osvětlení hraje u milovníků moderního bydlení prim

Dáváte přednost úsporné LED technologii, ale jedním dechem vás znepokojuje přítomné modré světlo, jež může způsobit problémy se spánkem a další obtíže? Jednoduše ho eliminujte za pomoci automatického biodynamického osvětlení. To reflektuje podmínky ve svém okolí a spolu s přicházejícím večerem proměňuje osvětlení ve vaší domácnosti blíže k přívětivým teplým tónům, jež podpoří vaši pohodu a odpočinek.

Vše lze snadno nastavit a v aplikaci, a to například i včetně různobarevných profilů, určených pro navození z té správné večerní, čí tematické atmosféry. Romanticky večer ve dvou si tak můžete vychutnat pod přikrývkou červené a tu správnou herní atmosféru vykouzlit za pomoci nebesky modrých odlesků. Záleží jen na vás.

Tepelný komfort oceníte během celého roku

Ale ve hře rozhodně není jen světlo. Stejně podstatnou roli pro naši pohodu hraje i teplota v místnostech. Ovšem naše proměnlivé klimatické podmínky k ní právě pozitivně nepřispívají. Jak by se vám líbilo vlastnit chytré venkovní žaluzie, jež se o vše postarají za vás?

A proč zvolit pasivní chlazení interiéru pomocí venkovních žaluzií, když se stejně dobře můžeme spolehnout na ty vnitřní? Inu, protože tihle pomocníci zadržují nadměrné teplo ještě předtím, než vstoupí do místnosti. Navíc dokáží (jsou-li součástí automatického sytému) regulovat průchod vstupujících paprsků podle aktuální teploty v místnosti. A ta nejlepší stínící technika se pak sama „uklidí“ i v případě, že jí hrozí nějaké nebezpečí. Ani silný vítr nebo krupobití tak vaši investici nezmaří.

K chytrým dveřím už nikdy nebudete potřebovat klíč

Také se jen neradi zdržujete hledáním velkého svazku klíčů po kapsách a číselné kódy vám přijdou jako snadno zneužitelné? Pak své zabezpečení domu či bytu upgradujte. Jednoduše vsaďte na odemykání dveří pomocí otisku prstu a tento nezbytný úkon vám zabere pouhou vteřinu.

Zjednodušte si přístup do garáže

Ale ve hře nejsou jen vchodové dveře. Stejným způsobem můžete ovládat i garážová vrata. A pro skutečné fajnšmekry v oboru je pak nachystáno i šikovné otevírání brány a garážových vrat pomocí mobilní aplikace, díky němuž nemusíte vůbec vystoupit z vozu. A to se během nejrůznějších rozmarů počasí opravdu hodí. Stejně jako ve chvíli, kdy skutečně spěcháte. A ovládání lze snadno použít i přímo z domu – to pro případ, že k vám zamíří na návštěvu třeba kamarád nebo příbuzný.

Zautomatizovat můžete i svou vlastní zahradu

Moderní technologie dokáží značně ušetřit rodinné finance a ani zahrada není v tomto ohledu výjimkou. Skvělým příkladem je třeba venkovní závlaha s čidly, jež se spustí vždy, když je půda pod nimi zasažena nedostatkem vláhy (ovšem zároveň mimo dobu nejsilnějšího slunečního záření). Váš trávník už tak nikdy nebude dožluta jen proto, že jste ho díky časovému presu zapomněli zalít nebo ho naopak přelili. A to se rozhodně hodí.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka