7 tipů na věrnostní programy, díky kterým skutečně ušetříte!

Věrnostní programy e-shopů či kamenných prodejen nejsou pouhým lákadlem pro nové zákazníky. Dá se díky nim skutečně ušetřit, obzvlášť tehdy, když člověk v daném obchodě nakupuje pravidelně. V rámci věrnostních programů je možné získat slevy na nákupy nebo malé dárky. Díky kterým věrnostním programům lze skutečně ušetřit?

Cílená propagace v Plzni

Přístup k věrnostnímu programu mají dnes zákazníci již téměř v každém e-shopu. Zákazník se může snadno stát členem klubu věrných zákazníků a využívat tak výhod, které z toho členství plynou. Obvykle k tomu stačí pouhá registrace na e-shopu či v prodejně.

Věrnostní programy jsou často založené na sbírání bodů za nákup, které lze později vyměnit za výhodné slevy nebo dárky k objednávce. Každý obchod má nastavený program podle sebe a bodový systém vypadá pokaždé trochu jinak. Které věrnostní programy jsou nejštědřejší?

TIP:
Více o věrnostních programech i další praktické rady z oblasti financí i podnikání lze nalézt na webu Hardyn.cz.

1) CCC klub

CCC je síť kamenných prodejen s kvalitní obuví. Mimo prodejny rozmístěné po celé republice, lze nakupovat také na CCC e-shopu. Kromě obuvi jsou v sortimentu CCC k dostání také módní doplňky, jakou jsou kabelky, batohy či šály a šátky.

Členové CCC klubu
se mohou těšit především na velké množství slev. V rámci individuálních akcí lze nakoupit až se slevou 50 %. Zároveň členové programu budou jako první vědět o výprodejích nebo novinkách a budou tak mít přednost před ostatními zákazníky.

2) Věrnostní program Decathlon

Decathlon se specializuje na prodej sportovního oblečení, vybavení i obuvi. Vybírat se dá opravdu z rozsáhlé nabídky sportovního vybavení za příjemné ceny, a to jak na e-shopu, tak v kamenných prodejnách.

Decathlon věrnostní program
funguje tak, že za každých 10 Kč nákupu se přičte na konto zákazníka 1 bod. Při nasbírání 600 bodů, získává zákazník věrnostní kupón v hodnotě 100 Kč. Členové klubu mají kromě slev i další výhody. Mohou například vrátit zboží až do 90 dnů od jeho koupi.

3) Penny věrnostní program

Své věrnostní programy mají i mnohé supermarkety. Zde většinou fungují programy tak, že členové klubu vlastní speciální kartu, kterou poté u kasy nechají načíst. Jednou z takových karet, díky které lze ušetřit mnoho peněz, je Penny karta.

S kartou pak člověk může čerpat velké množství výhod. Má možnost zúčastnit se slevových akcí nebo soutěží o ceny. Zároveň je denně na výběr z stovek produktů se zvýhodněnou cenou, na kterou mají nárok pouze členové klubu.

Ze supermarketů nabízejí kartičky také Billa, Tesco nebo Globus. Naopak Lidl vsadil nedávno na aplikaci, které plní stejnou funkci jako tradiční kartičky.

TIP:
Věrnostní programy jsou skvělou příležitostí, jak ušetřit. Existují však i jiné možnosti, například cashbackový portál Tipli.cz vrátí z každé objednávky část peněz zpět do vaší peněženky.

4) IKEA family klub

Obchod IKEA asi není třeba představovat. Tento oblíbený řetězec nábytku a vybavení domácnosti umožňuje zákazníkům stát se členem tzv. IKEA family.

Podobně jako jiné karty věrnostních programů, i s IKEA kartičkou lze získat velké množství slev na nábytek a domácí potřeby. Členové mají také slevy v IKEA jídelně, kde si mohou po vyčerpávajících nákupech dopřát dobré jídlo za málo peněz.

Image title

5) Teta klub

Teta provozuje rozsáhlou síť prodejen s drogerií a zdravou výživou. Podobně jako třeba v drogerii DM, i zde se lze přihlásit do Teta klubu a čerpat výhody.

Členství je možné zařídit online, kartička poté přijde do schránky. Na své konto poté mohou zákazníci sbírat body za nákup, které lze vyměnit za speciální slevy. Mimo to jsou součástí také klubové slevy, které leckdy sahají až do výše 60 %.

6) Alza premium

Alza jeden z největších e-shopů s elektronikou v Česku. Nabízí mimo jiné také hračky, knížky, sportovní vybavení nebo kosmetiku. Věrnostní klub s názvem Alza premium přináší svým členům každý měsíc novou várku slev.

Alza klub však patří mezi takové programy, kde se za členství platí. Měsíčně tak musí zákazník zaplatit 249 Kč (případně 207 Kč při ročním zaplacení). Za svůj příspěvek poté každý získá sadu výhod. Kromě výrazných slev mohou členové také využít osobního asistenta na livechatu, získat právo na přednostní posouzení reklamace nebo se dostat ke slevám na Black Friday o den dřív.

7) Pilulka klub

Pilulka patří mezi internetové lékárny, které svou nabídkou dalekosáhle přesahují pouze léky a vitamíny. K dostání je zde i zdravá výživa nebo přírodní kosmetika.

V rámci Pilulka klubu sbírají zákazníci body, které mohou poté vyměnit za slevy na e-shopu. Body se přepočítávají jednoduše v poměru 1 bod = 1 Kč sleva. Pilulka klub tak patří mezi jedny z nejštědřejších věrnostních programů.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka