Akademici další body nepřidali

Hlediště plzeňské HM Arény se ve středu 9. prosince zaplnilo nejen diváky, kteří přišli podpořit Akademiky Plzeň na jejich další domácí zápas, ale také plyšovými hračkami, které poputují do Fakultní nemocnice v Plzni. Tentokrát byl na programu Evropské univerzitní hokejové ligy zápas mezi Akademiky a rakouským týmem UHT Dukes Graz. Před tímto zápasem měly oba týmy zrcadlovou bilanci. Akademici dokázali v posledních dvou zápasech zvítězit a tato vítězství jsou cenná o to víc, neboť dokázali obrat

Cílená propagace v Plzni

Ještě před úvodním vhazováním bylo na co koukat. Domácí hokejisty doprovodili na led jejich malí kolegové zfirmy TCC, a zrukou trenéra domácích Tomáše Ceperka obdržel dres náš věrný fanoušek Ladislav Nedbal. Poté si celý stadion vyslechl hymny vpodání sboru Mariella. Akademici ihned ze začátku první třetiny vytvořili tlak a vúvodních minutách vyzkoušel Polívka pozornost Zeugswettera, který byl ale po celý zápas ve skvělé formě. Na druhé straně vyslal na Smejkala střelu od modré hostující Pfingstner, ale jeho střela se zatím neujala. Vcelém zápase byl vidět Filip Malota, který se často pouštěl do samostatných akcí, díky kterým drželi domácí puk daleko od své brány. V 10. minutě však dokázal za Smejkalova záda dorazit puk Sternat a dal hostům potřebný klid. Gól do hostující brány nepřinesla ani přesilová hra domácích, ani samostatný únik Maloty voslabení.

O první přestávce následovalo krasobruslařské vystoupení a diváci si tak zkrátili čekání na aktéry uměleckým zážitkem. Druhá třetina přinesla zvýšený tlak domácích, kteří se úporně snažili dostat puk za Zeugswetterova záda a dát tak šanci plyšákům dopadnout na ledovou plochu. Snaha však vyústila pouze vnastřelení spojnice tyčí a domácí trenéři sáhli pro oddechový čas. Ve 34. minutě se ale znovu rozvlnila síť na straně Akademiků. Smejkala podruhé překonal Sternat, který využil nabídky svého spoluhráče Pfingestra. A o pět minut později se prosadil i Ungericht, který zasunul puk zbezprostřední blízkosti za záda domácího brankáře a zvýšil stav na 3:0 pro hosty.

Druhá přestávka přinesla diváckou soutěž, kdy si odvážlivci mohli změřit síly ve střelbě na bránu od modré čáry. Vítěz si odnesl dva lístky na domácí zápas HC Škoda Plzeň svítězným skóre dvou proměněných střel ze tří. Třetí třetina přinesla opětovný tlak domácích, který však hráči nedokázali přetavit vgólovou radost a zkonečné výhry 4:0 se tak radovali hosté. Poslední bod do tabulky střelců si připsal Schöttner a rakouský tým tak svůj trip v Čechách začal vítězně. Skonečnou sirénou se na ledovou plochu snesly plyšové hračky, kterých opravdu nebylo málo. Velmi děkujeme všem, kteří přišli podpořit nejen tuto charitativní akci, ale také domácí hokejisty!

Vyjádření trenéra Akademiků Tomáše Ceperka: „Výsledek je pro nás hodně krutý. Po většinu zápasu jsme měli ze hry více a soupeře jsme přehrávali, ovšem hostující gólman podal vynikající výkon a my jsme ho nedokázali překonat. Všichni hráči moc chtěli, makali, snažili se, ale byli jsme v " křeči" a nic se k nám neodrazilo.Ke konci zápasu jsme odvolali gólmana, abychom alespoň ten jeden gól vstřelili už kvůli divákům, kteří nás přišli podpořit a čekali na vytouženou branku, aby mohli naházet plyšáky na led.Prohra nás mrzí, ale ještě více nás mrzí fakt, že jsme opět nedokázali uspět před domácím publikem a ještě k tomu jsme nevstřelili gól.“

Autor: Věra Novotná

Autor fotografií: Jiří Šimeček

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka