Autobusy plzeňského ČSAD přepravily během festivalu JUNIORFEST téměř 2300 dětí

ČSAD autobusy Plzeň úspěšně zajistila dopravu na mezinárodní filmový festival JUNIORFEST 2019

Jarní servisní akce AUTO CB

Autobusy plzeňského ČSAD bezpečně přepravily během festivalu téměř 2300 dětí z 20 škol.

I díky autobusům ČSAD Plzeň proběhl úspěšně již dvanáctý ročník sedmidenního mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež zaměřeného na dětský film, který se konal ve dnech 8. až 14. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje. Autobusy největšího plzeňského dopravce ČSAD autobusy Plzeň po celý týden přepravovaly děti ze základních a mateřských škol v kraji na různá festivalová místa ve festivalových městech Plzeň, Domažlice, Horšovský Týn, Dobřany a Přeštice, kde byly právě promítány snímky pro děti. Bezpečně a včas přitom letos dovezly téměř 2300 dětí z dvaceti škol na tři desítky různých představení a zpět.

Na akci se podílelo a spolupracovalo mezi sebou pět provozoven plzeňského autobusového dopravce – Plzeň, Domažlice, Přeštice, Klatovy a Nepomuk.

Autobusy ČSAD Plzeň nevozily děti jen na jednotlivé projekce filmů, ale i na doprovodné akce nebo na udílení festivalové ceny Zlatá rafička a na setkání s oblíbeným českým filmovým, televizním a divadelním hercem Ondřejem Vetchým nebo scénáristou, spisovatelem, hercem a režisérem Zdeňkem Svěrákem v Erbovním sálu Státního hradu a zámku Horšovský Týn.


Autobusová přeprava všech dětí ze základních a mateřských škol na jednotlivá představení sedmidenního maratonu filmových projekcí ve všech pěti festivalových městech a zpět proběhla bez jakýchkoliv problémů,“ zhodnotil vedoucí obchodně-dopravního útvaru ČSAD autobusy Plzeň Ing. Jiří Horák.

JUNIORFEST je filmový festival pro děti a mládež, který se v Plzeňském kraji koná pravidelně od roku 2008. Jedná se o soutěžní festival zaměřený nejen na hranou a animovanou filmovou tvorbu, ale od roku 2017 i na tvorbu dokumentární. Snaží se zpopularizovat poněkud opomíjený žánr dětského filmu. Festival každoročně navštěvuje téměř 14 000 diváků.
Festival jim nabízí více jak 100 filmových projekcí, řadu praktických workshopů a kreativních dílen a další desítku ostatních doprovodných akcí. JUNIORFEST nabízí nejen projekce české a evropské filmové produkce, ale zároveň rozvíjí možnosti filmového vzdělávání prostřednictvím unikátních aktivit, které podporují aktivní zapojení dětí a profesionálů. Mezi ně patří například i tematické pracovní dílny, retrospektivy a setkání s výjimečnými filmovými tvůrci

Fotogalerie
Autor: ČSAD autobusy Plzeň a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.11.2019 16:01



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka