Co všechno brát v potaz při výběru hypotéky

Potřebujete pomoc s tím, na co myslet když si vybíráte hypotéku? V tomto článku se dozvíte vše potřebné!

Cílená propagace v Plzni

Rozhodli jste se, že budete bydlet vnovém? Pořízení krásného bytu nebo rodinného domu rozhodně stojí za to. Jen je zapotřebí mít dostatek potřebných finančních prostředků. Peníze jsou skutečně i vtomto případě na prvním místě. Naštěstí existují moderní hypoteční úvěry, které dokážou tyto prostředky nabídnout. Poskytuje je velké množství bankovních domů i nebankovních finančních institucí. Před samotným podpisem smlouvy o hypotečním úvěru je zapotřebí brát vpotaz hned několik aspektů. Na ty nejdůležitější se podíváme podrobněji vtomto článku.

Celková výše hypotečního úvěru

Máte už nějaké finanční prostředky naspořené? Pokud ano, určitě se vyplatí minimálně část jich do hypotéky vložit. Zbytek vám samozřejmě doplatí poskytovatel. Dostanete většinou lepší podmínky, jelikož prokážete jistou bonitu. Hypoteční úvěry mohou dosahovat klidně i na několik milionů korun. Od samotné výše hypotečního úvěru se potom odvíjí také délka jeho splácení. Ta může být klidně vmaximu i 40 a více let.

Úroková sazba hypotéky

Právě ona mimo jiné určuje množství peněz, které přeplatíte. Vsoučasné době se úroková sazba hypoték pohybuje těsně po 2 %. Záleží samozřejmě na konkrétním poskytovateli, kam až může stímto ukazatelem jít. Výbornou volbou je kupříkladu hypotéka Plzeň. Právě vregionu okolo slavného města piva se dá sehnat hypoteční úvěr za velmi solidních podmínek. Úrokové sazby mohou padat pod ona magická 2 %.

Fixace úrokové sazby

Pozor je zapotřebí dát také na fixaci úrokové sazby. Jinými slovy, na určitou dobu budete mít totožný úrok, což může a nemusí být výhodné. Tradičně se fixuje úroková sazba na 5 let, nicméně fixace může být také kratší či delší. Kratší bývá na 3 roky a delší třeba na 7 let. Vhodné je se orientovat podle toho, jakým směrem se samotné úrokové sazby aktuálně pohybují, zdali nahoru, nebo dolů.

Zdroj obrázku:

belozu / Shutterstock.com

Autor: Jesika Žigová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 24.02.2021 13:25




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka