Čtyřnozí parťáci si brzy zařádí na psí louce na Borech

Majitelé psů si při svých procházkách se svými miláčky jistě všimli nově vybudovaného prostoru v okrajové části Borského parku. Jedná se o první psí louku na území Městského obvodu Plzeň 3, která vznikla právě pro potřeby pejsků a jejich páníčků.

Cílená propagace v Plzni

„Moderní psí louka vznikla citlivým začleněním do stávající zeleně a pejsci se budou moci realizovat na řadě herních prvků od přeskoků a slalomu přes áčko až po kladinu. Plníme tak další závazek, ke kterému jsme se při volbách a v programovém prohlášení zavázali“, informuje 1. místostarosta Petr Baloun.

Nezbytným doplňkem jsou místa pro značkování, protože stromy jsou chráněny před negativním vlivem psí moči dřevěným oplocením. Přírodní charakter doplňuje původní remízek. Kromě herních prvků je na louce pro psy myšleno také na páníčky pro které je připraveno zázemí ve formě posezení se stolem a lavičkami. Kolemjdoucí si již nyní zvědavě areál prohlížejí.

„Posledních několik měsíců tady pozoruji stavební činnost a jsem moc rád, že sem budu moci se svým psem chodit. Líbí se mi přírodní herní prvky a také, že je celý prostor oplocen a osvětlen, takže sem můžeme zajít i večer,"říká pejskař Honza, který zde pravidelně venčí svého psa.

Právě oplocení, zabezpečený vstup a osvětlení poskytuje uživatelům psí louky vysoký komfort a bezpečnost. Budování psích luk však nepřímo slouží i ostatním, protože pejskaři pak nemají důvod nechat psy pobíhat po chodnících, dětských hřištích nebo jiných veřejných plochách.

„Myslím, že takové místo v našem městském obvodu určitě chybělo, a jsem rád, že se podařilo vybudovat tuto první vlaštovku s důrazem na komfort a bezpečnost jeho uživatelů. Pevně věřím, že nebude poslední,“dodal starosta David Procházka.

Přestože je psí louka stavebně dokončena, není bohužel ještě otevřena pro veřejnost. Důvodem je nutnost vzejití trávníku tak, aby nedošlo při užívání k jeho devastaci. Prosíme proto veřejnost o trpělivost a děkujeme za pochopení. Louku otevřeme hned, jakmile to bude možné a tuto informaci uveřejníme prostřednictvím webových afacebookových stránek.

„Psi jsou součástí našich životů, ať chceme nebo nechceme. V našem obvodu je registrováno více než tři tisíce pejsků a my chceme pečlivě sbírat zkušenosti z provozu právě dokončené borské loučky a uplatnit je při budování loučky další. V návrhu investičního plánu pro příští rok je zařazeno vybudování podobné loučky v Zadních Skvrňanech," prozradil Petr Baloun.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 23.11.2020 10:42




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka