Cyklisté si pochutnali na bábovce i domácím chlebu

Asi 130 cyklistů, koloběžkářů a dalších účastníků kampaně DO PRÁCE NA KOLE se ve středu 24.května zastavilo v ranních hodinách u Papírenské lávky, aby si zde pochutnali na bábovce či domácím chlebu. Mezi 6 a 8.30 h se zde konala již v pořadí třetí Snídaně pro cyklisty, která byla poděkováním a povzbuzením všem, co jezdí po Plzni na kole či koloběžce. Akci přichystal spolek Plzeň na kole v rámci celorepublikové soutěžní kampaně, která má hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů

Cílená propagace v Plzni

„Pro projíždějící cyklisty jsme přichystali sladké i slané občerstvení, teplý čaj nebo kávu. Největší zájem byl o domácí chléb s pomazánkami nebo pečené dobroty. Ráno bylo docela chladno, tak se lidé s chutí zahřáli teplým nápojem. Asi po hodině nám pomalu začínaly docházet domácí dobroty a museli jsme vyslat rychlého posla do pekárny. S takovou účastí jsme nepočítali,” přibližuje akci Dominika Šviglerová ze spolku Plzeň na kole, který akci organizoval. “Zájem o tuto akci vzrůstá, lidé si zde domluví třeba sraz se svými kolegy nebo si s námi povídají o tom, co je trápí při jízdě na kole v Plzni, kde je nějaká závada na cyklostezce nebo zjišťují nejvhodnější trasy pro své jízdy. Doporučujeme jim portál plzni.to, kde je možné hlásit třeba rozbité sklo na cyklostezkách, zasahující zeleň nebo další problémy. Při plánování cest zas může pomoc cyklomapa www.cyklomapa.plzne.cz,” doplňuje Šviglerová.

 

V Plzni v letošním ročníku kampaně DO PRÁCE NA KOLE soutěží 619 zájemců ze 152 firem a institucí. Soutěží se ve třech kategoriích – výkonnost, pravidelnost a kreativita, pro firmy ještě cyklozaměstnavatel roku. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru.

 

Cyklosnídaně není však jedinou akcí letošní kampaně. V poslední den kampaně, ve středu 31. května, si mohou soutěžící zajet na KAFE NA TRIKO do některé ze zapojených kaváren. Stačí, aby přijeli nebo přišli v triku letošní kampaně a v Družstevní kavárně Inkognito, Moving Café a na Městské plovárně dostanou kávu zdarma.

 

Vyhlášení výsledků soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE pak proběhne ve středu 7. června v DEPO2015 (Presslova 14). Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou věcné ceny a mohou se těšit i na doprovodný hudební program. Celá akce je zdarma a je otevřena všem zájemcům, tzn. i těm, kteří se letošní kampaně DO PRÁCE NA KOLE neúčastnili.

 

Podrobné informace o kampani DO PRÁCE NA KOLE v Plzni, o partnerech soutěže, výhrách i všech doprovodných akcích lze nalézt na https://www.dopracenakole.cz/plzen. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje spolek Plzeň na kole (www.plzennakole.cz) za podpory Nadačního fondu Zelený poklad (www.zelenypoklad.org) a dalších partnerů.

Fotogalerie
Autor: Plzeň na kole Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka