Den dětí pro sluchově postižené děti

30. 5. 2016 se na dopravním hřišti na Lochotíně konal 4. ročník Dne dětí pro sluchově postižené děti a slyšící děti neslyšících rodičů.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí 30. května uspořádal Spolek neslyšících Plzeň pro děti oslavy svátku dětí na dětském dopravním hřišti, které se nachází v obvodě MO Plzeň 1. Přivítání dětí bylo ozvláštněno tím, že ho provedla policistka ve znakovém jazyce. Děti měly možnost se seznámit s pravidly silničního provozu, protože na hřišti byly semafory a kruhový objezd. Na všechno, co se týkalo jízdy, dohlíželi skuteční dopravní policisté z dopravního inspektorátu Policie ČR v Plzni. Ti také dětem vysvětlovali, kde dělaly chyby a jak se mají chovat na silnici.

Úkoly s dopravní tématikou připravili pracovníci SVČ RADOVÁNEK, děti za jejich splnění obdržely odměny vztahující se k dopravní tématice či bezpečnosti na silnici v podobě reflexních prvků. Na jednotlivých stanovištích tak měly děti možnost vyzkoušet si speciální brýle, které napodobovaly pocit opilosti, absolvovat jízdu zručnosti, určit značky popř. složit puzzle a přiřadit co k čemu patří. Všem jezdícím účastníkům byla také odborně upravena cyklistická helma. Děti byly rozděleny do 3 skupin dle věku bez ohledu na závažnost sluchového postižení. Dne dětí se tak zúčastnilo 27 dětí včetně dětí z MŠ a ZŠ pro sluchově postižené v Plzni.

Celá akce by nebyla možná bez finanční a materiální podpory Plzeňského kraje, MO Plzeň 1 a COOP Plzeň-jih. Veškerý průběh akce byl ve spolupráci s pracovníky Střediska volného času RADOVÁNEK, Dopravním inspektorátem PČR a BESIPEM. Všem zúčastněným děkujeme za podporu této akce, která se vydařila. Akce byla tak jako vždy tlumočena do znakového jazyka.

Fotogalerie
Autor: Kristýna Voříšková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.05.2016 22:36




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka