Dovolená v USA může jít i bez víz!

Říká se, že dovolenou bychom měli absolvovat minimálně dva krát ročně. Každodenní starosti, práce, stres, péče o domácnost o rodinu člověka unaví. Únava vyvolává nespokojenost a na světě máme hádku s manželem, nebo pláč malých dětí. Vážné rodinné problémy dovolená nevyřeší, ale zapomenete na každodenní rituál a budete si užívat chvíle se svou rodinou. Jednoducho řečeno aktuální radosti Vám pomohou alespoň na chvíli zapomenout na každodenní starosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Už jen připlánování dovolené si zlepšíte náladu a začnete se zabývatotázkou kam letos vyrazit. Pokud toužíte po daleké zemi plnénekonečných možností, cestování do USA je tou nejlepšívolbou. Najdete zde prostě vše, od mrakodrapů přes skvělépláže, až k nespoutané přírodě při níž se Vám zatajídech. Ženy, které trpí nákupní horečkou zapomenou na čas přinávštěvě množství obchodů, zatímco sportovní nadšenci budoukousat do hot dogu a povzbuzovat hráčů baseballu či basketballu. Láká Vás země za atlantských oceánem, ale nemáte chuťvyřizovat potřebné formality spojené s cestou? Nevzdávejte sesvého snu, dnes již nepotřebujete vízum abyste mohli poznatAmeriku, stačí Vám jen esta usa.

ESTA představuje automatizovaný systém, který stanoví způsobilostnavštívit Spojené státy americké. Jde o bezvízový program,který mohou využít obyvatelé zemí, které jsou součástí VWP(Visa Waive Program). I přesto, že mnoho krát je tento systémhovorově nazýváni ESTA Viza, nejde o víza. A tedy při cestě doUSA se vyhnete vyřizování zdlouhavých formalit spojených s vízy. Jelikož i Česká republika je součástí bezvízového styku, i Vyjako občan této země máte možnost využít tento bezvízovýprogram. Musíte jen splnit níže uvedené, stanovená pravidla.

Cestovníautorizaci ESTA můžete využít v případě, že:

  • Účel vašícesty je turistika. Do USA cestujete za poznáváním země, nemátev zájmu tam pracovat ani studovat. Pokud byste měli jiné úmysly,budete muset požádat o víza na americké ambasádě. Výjimkou jepřípad kdy do USA cestujete za účelem soukromé služebnícesty, to taky můžete využít autorizaci ESTA VISA.

  • Vaše cestanebude trvat déle než 90 dnů. V případě, že byste chtělivycestovat na déle, budete potřebovat víza. Pokud Vám to prácea finance nedovolují, doporučujeme Vám minimální pobyt v USAalespoň na dva týdny. ESTA je platná dva roky a proto můžetevycestovat např. dva krát na jeden měsíc. Ale pozor,nezapomínejte na to, že pokud Vám platnost Vašeho pasu vypršídříve, musíte si zajistit znovu ESTA formulář.

  • Musíte býtvlastníkem biometrického pasu. V případě pokud nemáte pas,myslete na to, že je třeba si ho zajistit čím dříve, abystenemuseli zbytečně platit za přednostní vyřízení. A pokud hojiž máte, zkontrolujte si, zda má biometrické údaje a zda munáhodou nevypršela platnost.

V případěpokud splňujete výše uvedené podmínky, stačí Vám jen párminut na to, abyste si vyplnili elektronický formulář ESTA. Poschválení můžete cestovat. Takže žádné jiné formality a nenínutná ani návštěva ambasády. Totiž při vyplnění onlineformuláře se zpravidla dozvíte odpověď okamžitě po jehoodeslání. ESTA Vám může být schválena nebo zamítnuta. V tomdruhém případě, je-li Váš zájem navštívit USA stále velký,budete muset požádat o vízum. V některých případech je ESTA pozastavena, což znamená, že nevíte odpověď ihned. Musíte siodpověď prověřit znovu v průběhu následujících 72 hodin.

Pokudplánujete dovolenou a přemýšlíte nad něčím netradičním avelkolepým, Spojené státy Vás rádi uvítají. Díky autorizaci ESTA nejste povinen si zajistit víza a plánování dovolené budemnohem jednodušší.

Autor: Novakova Marie Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 27.11.2016 16:27




usa
0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka