Dvě bronzové medaile z mistrovství EU míří do Radobyčic

Ve dnech 13. až 22. 8. 2021 se konalo Mistrovství EU v šachu. Vzhledem k tomu, že Mistrovství světa bylo zrušeno a Mistrovství Evropy se bude hrát online, Mistrovství Evropské unie se tak stalo nejdůležitější mezinárodní mládežnickou soutěží.Do Koutů nad Desnou se sjel...

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve dnech 13. až 22. 8. 2021 se konalo Mistrovství EU v šachu. Vzhledem k tomu, že Mistrovství světa bylo zrušeno a Mistrovství Evropy se bude hrát online, Mistrovství Evropské unie se tak stalo nejdůležitější mezinárodní mládežnickou soutěží.Do Koutů nad Desnou se sjelo celkem 81 hráčů z 9 šachových federací. Naši reprezentanti se tak mohli utkat s dívkami a chlapci z Bulharska, Rumunska, Slovenska, Německa, Švýcarska, Polska, Chorvatska a Finska.Na tuto akci byli Šachovým svazem ČR nominovaní také Adéla Janoušková, Eliška Janoušková a Vít Vilímek (všichni z Radobyčic). V silné konkurenci si naši reprezentanti neztratili a opět se jim podařilo získat medaile.
Eliška hrála s o rok staršími hráči a dala jim pořádně zabrat. Velmi útočnou hrou překvapila kdekoho a dvě vítězství na závěr turnaje jí zajistila 3. místo a bronzovou medaili.Adélka bohužel v posledním kole chytla vedoucího hráče. I když jí soupeř nabízel remízu, Adi se rozhodla hrát na vítězství a zabojovat o první místo. Bohužel ji papírově silnější soupeř nakonec přehrál a Adi se posunula až na 3. místo. Adéla hrála s o rok staršími soupeřkami, a tak bronzová medaile je velkým úspěchem.I Vítek zahrál velmi pěkný turnaj, i když sám osobně si pomýšlel na medaili, tak nakonec obsadil krásné 5. místo.Všem velká gratulace a přejeme hodně dalších šachových úspěchů.
                              

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka