Globus se připojí k Národní potravinové sbírce.

Zapojte se do potravinové sbírky rychle a bezpečně s Globusem v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Zapojte se do potravinové sbírky rychle a bezpečně

Darujte jídlo a drogerii těm, kterým se nedostává. Zapojte se s námi do jarního kola Sbírky potravin. V sobotu 24. dubna, od 8 do 18 hodin, přijeďte nakoupit do Globusu – společně pomůžeme těm, kteří to nejvíce potřebují.

Nákup si můžete usnadnit s vytvořeným nákupním seznamem v aplikaci Můj Globus. Připravený nákupní seznam pro Sbírku lze snadno stáhnout do aplikace a vybrat z něj položky k nákupu, a ty se při nákupu se Scan&Go ze seznamu rovnou samy odškrtají. Speciálně pro tento dobročinný den také zlevníme vybrané zboží o 20 procent.

Zdraví zákazníků a personálu je pro nás prioritou. Pro všechny dobrovolníky účastnící se Sbírky potravin budou ze strany České Federace Potravinových Bank zajištěny ochranné pomůcky (roušky, rukavice, dezinfekce).

Čištění a dezinfekce často dotýkaných míst probíhá neustále po celou dobu provozu hypermarketů. Navíc rozměr ploch hypermarketů Globus je tak veliký, že dvou i více metrové rozestupy mezi zákazníky lze pohodlně dodržovat.

 

Jak probíhá naše spolupráce se Sbírkou potravin?

Sbírku potravin podporuje společnost Globus od samého jejího počátku. Do Sbírky potravin se každoročně zapojují všechny naše hypermarkety a jedná se o jednu z několika našich charitativních aktivit, jejichž cílem je pomáhat potřebným a zároveň zamezit plýtvání potravinami.

Všechny trvanlivé potraviny a drogistické zboží, které zákazníci během sbírky darují, putují přes krajské potravinové banky do charitativních organizací poskytujících pomoc hlavně matkám samoživitelkám, seniorům, pěstounským rodinám, lidem v hmotné nouzi a dětem z dětských domovů.

V České republice neustále stoupá počet lidí, kteří potřebují potravinovou pomoc. Chudobou jsou nejvíce ohroženy právě matky samoživitelky, senioři, lidé bez práce a vícečlenné rodiny.

Pomáháme potřebným už od roku 2011

Již od roku 2011 spolupracujeme s Českou federací potravinových bank, jejímž prostřednictvím věnujeme potřebným zdravotně nezávadné potraviny. Jedná se převážně o mléčné výrobky, chlazenou drůbež, ovoce, zeleninu, pečivo, nealkoholické nápoje a výživu pro děti. Každoročně tímto způsobem darujeme potraviny v hodnotě několika miliónů korun.

Historie potravinových bank

První potravinovou banku na světě založil v roce 1967 John van Hengel v arizonském Phoenixu, první evropská potravinová banka vznikla v Paříži o sedmnáct let později. Česká federace potravinových bank pomáhá lidem v nouzi už od roku 1994. Zdarma shromažďuje potraviny, skladuje je a přiděluje humanitárním nebo charitativním organizacím, mezi nimiž jsou dětské domovy, azylové domy pro matky, hospice či zařízení pro mládež s handicapem a další skupiny obyvatel ohrožené sociálním vyloučením.

Komu pomáháme? 

Více informací najdete na www.potravinovebanky.cz

Děkujeme!

Autor: Globus Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka