Hyundai IONIQ 2018 získal ocenění „Světové auto roku pro ženy“

IONIQ obdržel od poroty ankety „Světové auto roku pro ženy“ nejvyšší ocenění a zvítězil také v kategorii ekologických vozů. Speciální trofej za úspěch modelu IONIQ byla předána během slavnostního vyhlášení výsledků na mezinárodním autosalonu v Busanu.

Cílená propagace v Plzni

Hyundai IONIQ 2018, inovativní model společnosti Hyundai Motor, který nabízí tři elektrifikované druhy pohonu, obdržel nejvyšší ocenění (Supreme Award) v anketě „Světové auto roku pro ženy“ (Women’s World Car of the Year, dále WWCOTY) na slavnostním vyhlášení výsledků, které se uskutečnilo na mezinárodním autosalonu v Busanu. „Supreme Award“ je nejvyšší ocenění, udělované každoročně 25 nejrenomovanějšími motoristickými novinářkami z celého světa, které hlasují v anketě WWCOTY. 

„V letošním roce byl Hyundai IONIQ ‚hvězdou‘,“ uvedla porota ankety WWCOTY, která prohlásila model IONIQ za „jasného vítěze“ z více než 400 modelů přihlášených do soutěže. IONIQ se stal také vítězem kategorie ekologických vozů („Green Car“). 

IONIQ je první platformou pro ekologická vozidla na světě, na jejímž základě jsou nabízeny modely s hybridním pohonem, externě nabíjitelným hybridním pohonem a elektrickým pohonem. Hyundai zvolil pro modelovou řadu IONIQ inovativní přístup s nekompromisním designem a mimořádným potěšením z jízdy ve spojení s nejmodernější bezpečnostní a komfortní technikou. Vznikl tak atraktivní automobil pro široké vrstvy zákazníků. Při hlasování v anketě byly všechny tři varianty modelové řady IONIQ považovány za jeden vůz. 

„Je pro nás velkou ctí, že můžeme na mezinárodním autosalonu v Busanu předat tuto speciální trofej pro model IONIQ, který získal nejvyšší ocenění a také zvítězil v kategorii ekologických automobilů,“ řekla Sandy Myhreová, předsedkyně poroty WWCOTY. „IONIQ v anketě skutečně vynikal jako ‚jasný vítěz‘. Úspěšně absolvoval náš nekompromisní test a byl zvolen v rámci demokratického hlasování.“ 

„Aerodynamické tvary karoserie modelu IONIQ optimalizují proudění vzduchu a zvyšují celkovou hospodárnost tohoto ekologického vozidla,“ řekl Peter Schreyer, prezident a šéfdesignér společnosti Hyundai Motor. „Udělení nejvyššího ocenění od poroty ankety Světové auto roku pro ženy je dalším důkazem výjimečnosti designu modelu IONIQ, který je nejen esteticky atraktivní, ale také účelný.“

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 18.06.2018 21:31



7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka