Hyundai představil na Ženevském autosalonu 2016 svůj nový elektrizující projekt IONIQ

Hyundai Motor představil na Ženevském autosalonu 2016 zcela novou modelovou řadu Hyundai IONIQ, kterou tvoří 3 varianty: IONIQ Hybrid, IONIQ Electric a IONIQ Plug-in. IONIQ je prvním modelem na světě, který nabízí tři elektrifikovaná poháněcí ústrojí a Hyundai si tak chce získat větší přízeň zákazníků z Evropy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Elektrizující IONIQ

Hyundai představil na Ženevském autosalonu 2016 svůj nový elektrizující projekt IONIQ. Jde o první automobilovou platformu na světě se třemi elektrifikovanými pohony.

Útok na Evropu!

Hyundai Motor představil na Ženevském autosalonu 2016 zcela novou modelovou řadu Hyundai IONIQ, kterou tvoří 3 varianty: IONIQ Hybrid, IONIQ Electric a IONIQ Plug-in. IONIQ je prvním modelem na světě, který nabízí tři elektrifikovaná poháněcí ústrojí a Hyundai si tak chce získat větší přízeň zákazníků zEvropy.

Jochen Sengpiehl, viceprezident pro marketing ve společnosti Hyundai Motor Europe o projektu IONIQ řekl: „IONIQ je pro naši značku v Evropě důležitým krokem vpřed. Přicházíme s jedinečným novým přístupem k elektrické mobilitě, bez kompromisů z hlediska skvělého designu, radosti z jízdy a nových funkcí v oblasti konektivity. A samotnou elektromobilitu činíme dostupnější pro daleko širší okruh zákazníků, a zároveň ještě více rozšiřujeme naši produktovou řadu.“

Není IONIQ jako IONIQ

Pokud na vás nabídka nových variant působí příliš abstraktně a tajemně, nabízíme vám vysvětlení a rozšifrování významů jednotlivých pojmů. Ve stručnosti lze říci, že IONIQ Hybrid a IONIQ Plug-in využívají stejný benzínový motor Kappa 1.6 GDI přizpůsobený pro hybridní aplikace, ale liší se vkapacitě použitých akumulátorů Li-Poly. IONIQ Hybrid je napájen akumulátory Li-Poly s nižší kapacitou (1,56 kWh) a IONIQ Plug-in světší kapacitou (8,9 kWh). IONIQ Plug-in tedy na rozdíl od Hybridu nabízí dojezd více než 50 kilometrů s čistě elektrickým pohonem. IONIQ Electric je automobil čistě na elektrický pohon a na první pohled se odlišuje svou přídí: bez potřeby chlazení spalovacího motoru mohla maska chladiče uvolnit místo čisté a elegantní ploše.

Elektrická hvězda

IONIQ Electric pohání elektromotor s výkonem 88 kW (120 koní) a maximálním dojezdem více než 250 km. Vůz je vybaven akumulátory Li-Poly, které mají oproti ostatním vozům z modelové řady IONIQ největší kapacitu (28 kWh). Tento nejnovější elektrický vůz dokáže jet maximální rychlostí 165 kilometrů za hodinu.

Nabíjení zběžné domácí zásuvky

Elektrický Hyundai IONIQ Electric si můžete pohodlně dobíjet doma, na zahradě či vgaráži, protože integrovaný systém ICCB (In-Cable Control Box) umožňuje nabíjení vozu z běžné domácí zásuvky. Nabíjecí zásuvku najdete na místě, kde se obvykle nachází hrdlo palivové nádrže.

Jste zvědaví, jak dlouho trvá nabití akumulátorů? Pomocí rychlonabíjecího zařízení o výkonu 100 kW můžete nabít sadu akumulátorů v modelu IONIQ Electric na 80 % kapacity za pouhých 24 minut.

IONIQ brzdí za vás

Na závěr vám prozradíme zajímavou novinku zoblasti bezpečnosti. IONIQ je vybaven systémem autonomního nouzového brzdění AEB (Autonomous Emergency Braking). Tento vyspělý prvek aktivní bezpečnosti používá přední radarové a kamerové senzory a pracuje ve třech fázích. Nejprve řidiče vizuálně a akusticky upozorní, poté jsou aktivovány brzdy v závislosti na míře rizika kolize a v bezprostředním okamžiku před kolizí zvýší brzdnou sílu na maximum. Pokud je před vozem detekováno vozidlo nebo chodec, dojde při rychlosti 10 km/h nebo vyšší k aktivaci systému, což minimalizuje škody, pokud je nehoda neodvratitelná.

Pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 16.03.2016 09:03



6 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka