Jak dřevěné brikety šetří váš čas?

V současném hektickém období je vše náročné. Když ušetříte nějakou dobu na neoblíbené přípravě na tuhou zimu, hned máte víc prostoru na příjemnější aktivity. Pojďme si představit dřevěné brikety, jednu z věcí, která vám dokáže ušetřit čas.

Cílená propagace v Plzni

Z čeho jsou a jak vypadají dřevěné brikety?

V první řadě si objasníme, co jsou to dřevěné brikety. Mají podobu kvádrů nebo válců a jsou slisovány z dřevní hmoty. Přesněji je jejich původ ve zbytcích z dřevozpracujícího průmyslu, jako jsou piliny, hobliny, štěpka a občas i kůra. Tento materiál se vysuší, rozemele a v lisech se různými způsoby stlačí do požadovaného tvaru.

Ekologické dřevěné brikety jsou z recyklovaného materiálu

Hlavní kouzlo se skrývá v použitém materiálu, který by jen těžko našel využití. Čisté svědomí, díky využití odpadů pro své pohodlí, je k nezaplacení. Dalším pozitivem je uhlíková neutralita. Ale nejdůležitější je, že ušetří váš čas. To je nejdražší komodita, kterou vlastníte. Ptáte se, jak to slisovaný dřevěný odpad dokáže? Jednoduše topíte prakticky bezpracně ekobriketami, což je i časově nenáročné.

Jak dřevěné brikety ušetří váš čas?

Pokud chcete topit dřevem ekonomicky, musíte ho nechat vyschnout ideálně na 20 % vlhkosti. Ale to trvá poměrně dlouho, u jehličnanů rok, u dřeva listnáčů jsou to 2 roky. K tomu připočtěte práci v podobě nasekání a vyskládání na místo. To by mělo být vzdušné a nejlépe pod přístřeškem. Ani tak nemáte úplně jisté, že dřevo nezačne plesnivět, hnít a nepustí se do něj houby. A teď si představte, že si koupíte dřevěné brikety a tohle všechno zmizí.

Efektivní dřevěné brikety

Ještě musíme zmínit, že brikety do krbu dovezou na paletě až k vám domů. Nemusíte tedy nic štípat, pak pracně kus po kusu uklízet do dřevníku. A hlavně je exkluzivní úsporou absence sušení špalků. Dřevěné brikety obsahují zhruba 8 % vody. Brikety tak hoří efektivněji. Vynikají vysokou výhřevností a minimem kouře. Díky tomu je znečištění kouřovodů minimální. Zbývající popel využijete jako hnojivo na zahradu.

S dřevěnými briketami můžete klidně spát

Další velkou výhodou je skladnost dřevěných briket, v objemu jediné jsou ”schovaná” až 4 naštípaná polena. Ke krbu či kotli si donesete balení o váze kolem 10 kg, což bez problému zvládne i dáma. Doba hoření či žhnutí trvá až 5 hodin, u kůrových briket se dostanete k 8 hodinám. Není potřeba tak často přikládat. Jen ta představa klidného spánku a zároveň vyhřátého domova je příjemná.

Ekonomické dřevěné brikety

Nadchly vás dřevěné brikety? Uskladněte je v suchých prostorách pod střechou, budou se starat o vaše pohodlí. To je základní požadavek, který musíte pro jejich funkčnost splnit. Odvděčí se vám pocitem útulného domova, kam se budete rádi vracet z venkovních aktivit. V současné palivové krizi jsou řešením vzhledem ke zvyšujícím se cenám energií, a s tím spojenou nejistotu v topné sezóně.

Kde nakoupíte dřevěné brikety?

V nabídce e-shopu Optimtop.cz naleznete široký sortiment dřevěných briket pro denní i noční topení. Stačí si vybrat. Brikety jsou v balíčcích o váze okolo 10 kg. A jsou vyskládané na paletě, kterou vám v České republice dovezou zdarma až před vaši bránu.

Zdroj obrázku: Marian Weyo / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka