Jak prodat nemovitost v Plzni? Rychle a za dobrou cenu!

Zvažujete v nejbližší době prodej nemovitosti v Plzni? Hledáte rady a informace na internetu, jak rychle a bez rizika prodat nemovitost? Máme pro vás užitečné rady!

Cílená propagace v Plzni

Zvažujete v nejbližší době prodej nemovitosti v Plzni či Plzeňském kraji? Hledáte rady, tipy a informace na internetu? Nezapomeňte, že vám při takové transakci „hrozí“ nejenom příjemný finanční zisk, ale také nemalá rizika. Jedním rizikem je, že nemovitost prodáte za velmi nízkou cenu, nebo dokonce vůbec. A druhým rizikem jsou rizika právní. Jak se jim vyhnout?

Správné stanovení ceny nemovitosti na prodej

Správné stanovení ceny je pro prodej nemovitosti klíčové, přecenění i podcenění může být znatelným zádrhelem. Stanovování nabídkové ceny prodávané nemovitosti je nejčastějším rizikem. Majitel nemovitosti často nemívá úplně objektivní názor na cenu a ani vyprávění bývalých sousedů o prodejní ceně jejich nemovitosti nemusí být vždy směrodatné. Obojí vede k tomu, že nakonec získáte za prodej podstatně méně peněz. Zásadní je tedy určit cenu nemovitosti v daném regionu (Plzeň, Plzeňský kraj) správně.

Efektivní inzerce nemovitosti

Dalším krokem, kde se dá udělat chyba, je inzerce, a to co se týče způsobu, množství i kvality. I tato oblast má svá úskalí, tipy a triky. Běžný prodávající nemá zpravidla přístup k technologiím, které využívají realitky, tzn. k hromadnému exportu inzerátů. Myslíte si, že vám bude stačit jen jeden inzertní server? Nebo musíte mít 50 serverů? Obojí je pro vaši prodávanou nemovitost s nejvyšší pravděpodobností nesmysl. Musíte vyvážit návštěvnost a exklusivitu. Musíte inzeráty aktivně spravovat a vyhodnocovat. Špatná inzerce se špatnými fotografiemi a popisem vede k nižší prodejní ceně nemovitosti.

Zajištění právní dokumentace k prodávané nemovitosti

A přichází další část prodeje - prohlídky a vyjednávání se zájemci či zajištění právní dokumentace prodeje nemovitosti. To vše může být mnohdy nejen nepříjemné, časově náročné, ale především rizikové. Zvláště v oblasti smluvních dokumentů se přímo nabízí udělat chybu, které v horším případě můžeme velmi litovat. Při prodeji nemovitosti se zpravidla nejedná o zanedbatelné finanční transakce. Těch odrazujících případů je v minulosti realitních obchodů mnoho. Jediným způsobem, jak se chybám vyhnout, je spolehnout se na realitní odborníky, kteří znají realitní trh v Plzeňském kraji, popřípadě jsou schopni kupujícímu poradit i s otázkami kolem financování, jako jsou např. hypotéka či vyřízení a čerpání úvěru.

Pomůžeme vám s prodejem či nákupem nemovitosti v Plzni

Prodej nemovitostí v Plzni


Fotogalerie
Autor: Broker Consulting Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka