Jak řešit vnitřní a venkovní parapety

Pustili jste se do stavby domu nebo jeho rozsáhlejší rekonstrukce? Pokud ano, možná jste se už dostali k otázce parapetů. Ač se nejedná o žádné nosné součásti nějakého interiéru, obejít se bez nich nelze. Pokud vyberete správné a realizace se povede, dostanou vaše vnitřní prostory ještě další nový rozměr. Vše bude dokonale ladit a vypadat perfektně. Možností volby správných parapetů existuje poměrně hodně, přičemž o mnohých z nich lidé ani nevědí. My se v následujících řádcích na základní altern

Cílená propagace v Plzni

Vnějším parapetům vládne hliník

Jestliže chcete opravdu pevné parapety, budete volit ty, které jsou vyrobené z taženého hliníku. hovoříme samozřejmě o parapetech vnějších. Vybírat je možné také variace z tenkého klepaného hliníku. Ty také nejsou špatné, nicméně z hlediska pevnosti se s tím taženým moc srovnávat nedají. cenově jsou takovéto tenčí hliníkové parapety poněkud levnější. Co se týká vzhledu, je v podstatě srovnatelný. Především na první pohled nemáte jen tak nějakou šanci poznat, o jaký parapet se jedná. Ostatně všechny jsou vyvedené v různých zajímavých barevných odstínech. Volba barvy se odvíjí samozřejmě od konkrétního vzhledu daného objektu.

Interiérové parapety bývají z plastu

S tímto je třeba počítat. Plast je nejpříhodnější materiál, který v interiéru v podobě parapetů může být. Pod něj přijde pěna nebo kvalitní molitan desky. Samotné plastové parapety jsou lehké, elegantní a samozřejmě také bezpečné. Stačí se podívat jen na jejich design. Prakticky vždy se budou vyznačovat oblými rohy. A barevné provedení? Záleží pouze na vás samotných. Moc hezké jsou nejrůznější mramorované motivy. Někdo volí spíše světlé parapety, které padnou do jakéhokoli interiéru a působí jaksi univerzálně.

Designově budou ladit

Ať už vybíráte jakékoli parapety, vyplatí se vsadit na zajímavé barevné odstíny. Pokud vybíráte odolné septiky, až tak důležitý vzhled nebude. Parapety jsou ale na očích, takže si na design dejte pozor.

Zdroj obrázku: Jodie Johnson / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka