Jak zjistit optimální cenu vaší nemovitosti?

Pokud uvažujete o prodeji či koupi nemovitosti, je pro vás pravděpodobně jedním z nejdůležitějších kritérií cena. Zjistit optimální cenu nemovitosti není jednoduché, jelikož se do ní započítávají desítky faktorů, což vede k situaci, kdy mohou mít dvě podobné nemovitosti zcela rozdílnou cenu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jak se počítá cena nemovitosti?

Cen nemovitostí existuje několik druhů. V případě, že se chystáte prodat či koupit nemovitost, je pro vás důležitá cena tržní, což je částka, na které se dohodnete s protistranou. Abyste však mohli začít jednání, měli byste vědět, kolik za nemovitost vlastně chtít či nabídnout. Potřebujete proto znát obvyklou cenu, za kterou se srovnatelné nemovitosti v dané lokalitě nabízejí. Tuto cenu ovšem může ovlivnit mnoho faktorů, jako je přesná poloha, stáří či stav nemovitosti a mnoho dalšího.

Odhadce všechny tyto faktory posoudí a stanoví takzvanou odhadní cenu. Pochopitelně tato služba není zadarmo, nemluvě o času, který tomu budete muset věnovat. Pokud se rozhodnete pozvat k ocenění nemovitosti odhadce, připravte si částku od 3 000 Kč nahoru. Počítejte také s tím, že budete muset čekat, odhadce si na vás neudělá čas okamžitě.

Odhad nemovitosti můžete získat i bez čekání a zcela zdarma

Realitní kancelář Maxima se rozhodla nabídnout řešení i pro lidi, kteří potřebují odhadnout nemovitost zdarma a hlavně okamžitě. Přichází proto s unikátní nabídkou, kterou je bezplatný odhad vaší nemovitosti online. Jak to funguje?

Sofistikované algoritmy, mající přístup do databází katastru nemovitostí, neustále monitorují ceny, za které se prodaly nemovitosti v nejbližším okolí a k cenové mapy, které evidují ceny nemovitostí v různých lokalitách. Získaná data jsou pak automaticky porovnávána s databázemi největších realitních kanceláří. Jediné, co musíte pro získání odhadu udělat, je vyplnit údaje o vaši nemovitosti do online formuláře a stisknout odesílací tlačítko. Během chvíle obdržíte na e-mail kvalifikovaný odhad ceny, na kterém můžete při jednání stavět.

Ilustrační obrázek: Pixabay.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka