Jaké přednosti nabídne suchý šampon?

Klasický šampon známe pravděpodobně všichni. Vždyť kdo by si pravidelně neumýval své vlasy? Přesto je třeba znát i něco málo o šamponu suchém. Ostatně právě on se v jakýchsi modifikacích používal již hluboko v minulosti.

Cílená propagace v Plzni

Jednalo se jakési předchůdce šamponů. Využíval se například jílový prach. V Americe se jednalo o rýžový či kukuřičný škrob. V 18. století si takto lidé tradičně revitalizovali své vlasy. I dnes patří škrob do mnohých šamponů určených proti mastnotě. V čem je tedy suchý šampon vynikající, kdy a jak se používá a jaké podoby může mít?

Hned několik výhod suchého šamponu

Hlavní výhodou suchého šamponu je bezesporu triviální aplikace. Samotný suchý šampon se prostě jenom jednoduše vmíchá do vlasů, respektive pokožky hlavy, a vše je vyřešeno. Vynikající je jako expresní péče o vlasy u dlouhé kštice. Tu je jinak zapotřebí umývat delší dobu. Optimální volbou je suchý šampon hlavně při pobytu na dovolené. V těchto vzácných chvílích se budete chtít spíše bavit, a ne řešit zdlouhavou proceduru mytí vlasů.

Jakost není závislá na ceně

Zvolit ideální suchý šampon nemusí být nijak výrazně jednoduché. Přípravky se totiž většinou liší kvalitou. Kde je vlastně nakupovat? V drogerii a také v lékárně. Kvalita přípravků se neodvíjí pouze od ceny. Neplatí, že čím je šampon dražší, tím je lepší. Vybírat je také zapotřebí podle barvy a kvality vlasů. Jiný preparát se hodí na světlé a jiný na tmavé vlasy. Stejně tak se vyplatí často volit i keratin na vlasy k podpoře jejich růstu.

Ve spreji, či v prášku?

To už záleží na každém z nás. Je třeba ovšem poznačit, že sprej je jednodušší volbou z hlediska nanášení na samotné vlasy. Ideální je především pro mastnější vlasy. Prášek vlasy tolik nezatíží. Určitě ale z hlediska samotného ošetření oba dva šampony vlasům prospějí.

Zdroj obrázku: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.07.2020 14:16



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka