Jednoduché triky, díky kterým ušetříte při nákupu přes internet spoustu peněz

Češi nedají na nakupování přes internet dopustit a letos mají prodejci ještě větší žně než v předchozích letech.

Cílená propagace v Plzni

Předpokládá se, že koronavirová pandemie zvedla tržby tuzemských e-shopů v průměru o čtvrtinu a celkový objem se do konce roku vyšplhá na rekordních 190 miliard korun. Pro ty z vás, kteří by rádi nakupovali levněji, jsme připravili šest skvělých triků.

1. Srovnávejte ceny konkurenčních e-shopů

Bez ohledu na to, zda právě sháníte LED diodové pásky nebo úplně jiné zboží, nepodléhejte vábení první slevové akce, na kterou narazíte. Naučte se v tom chodit a porovnejte ceny dané položky u co největšího počtu prodejců. Díky srovnávačům jako Heureka nemusíte ztrácet čas – jednoduše zadáte název produktu, specifikujete parametry a prolistujete si seznam zobrazených nabídek. K užitku vám budou také uživatelské recenze. Často prozradí důležité informace nejen o samotném produktu, ale také o spolehlivosti prodejce a dalších předpokladech spokojeného nákupu.

2. Hledejte platné slevové kupóny

Perfektní způsob, jak ušetřit až desítky procent z původní ceny, představují slevové kupony. Zatímco s některými ušetříte pouze za určité produkty, například za stolní lampy, jiné mohou snížit celkovou cenu nákupu o fixní částku apod.

Slevové kupony a kódy jsou v současnosti natolik populární, že je nabízí naprostá většina významných e-shopů včetně značkových prodejců- viz slevy na e-beko, ale často i menší e-shopy.

3. Nakupujte během sezónních výprodejů

Zboží je obvykle mnohem výhodnější v době, kdy pro něj většina zákazníků nemá využití, tedy mimo sezónu. Typickým příkladem je zahradní nábytek - seženete ho za nižší cenu spíše na podzim než na jaře, zimní bundu zase zakoupíte výrazně levněji během jarních měsíců. Snažte se proto myslet do budoucna, plánujte a pořizujte si potřebné věci v době výprodeje.

4. Neváhejte se registrovat k odběru novinek

Pokud to daný prodejce umožňuje, registrujte se u něj k odběru newsletteru. Registrovaným zákazníkům často e-shopy nabízí výhody, o kterých si mohou neregistrovaní uživatelé nechat zdát. Výměnou za pár minut času můžete získat paušální slevu na nákup, výhodnější poštovné a konečně i aktuální informace o slevách nebo speciální slevové kupony.

5. Nakupujte přímo, ne na tržištích

Někteří prodejci nabízí zboží i mimo vlastní e-shop. Pokud na produkt narazíte na některé z platforem, které si za zprostředkování obchodu účtují provizi, poohlédněte se po něm přímo na stránkách daného obchodníka. Pravděpodobně ho na nich bude mít za nižší cenu.

6. Zkuste si vyjednat individuální slevu

Divili byste se, kolik prodejců ochotně nabízí slevy zákazníkům, kteří si o ně požádají. Kdo rád smlouvá, může zkusit štěstí například na online chatu zákaznické podpory.

Zdroj obrázku: baranq / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka