K darování krve se dostal díky sbírání odznaků

Touha po odznáčku s kapkou krve, který dostávají dobrovolní dárci krve, dovedla pana Miroslava Suchého k celoživotnímu dárcovství. Má za sebou více než 80 odběrů, za které obdržel Zlatý kříž Českého červeného kříže 3. třídy. Za jeho nezištnou pomoc v podobě darování krve těm, kteří to potřebují, poděkov...

Jarní servisní akce AUTO CB

Touha po odznáčku s kapkou krve, který dostávají dobrovolní dárci krve, dovedla pana Miroslava Suchého k celoživotnímu dárcovství. Má za sebou více než 80 odběrů, za které obdržel Zlatý kříž Českého červeného kříže 3. třídy. Za jeho nezištnou pomoc v podobě darování krve těm, kteří to potřebují, poděkovalo Miroslavu Suchému také vedení Městského obvodu Plzeň 3.                         „Dárcovství krve pomáhá pacientům, kteří potřebují zdravotní péči a léčbu každý den, a mnohým darovaná krev zachrání život. Jsme rádi, že máme na našem obvodu obětavé lidi jako je pan Suchý, kterému patří velký dík,“ říká starosta obvodu David Procházka.                          Původním motivem pana Suchého k darování krve byla sběratelská vášeň, kdy mu ve sbírce chyběl odznáček s kapkou krve. „To byl impuls k tomu, abych šel krev darovat. Když jsem zjistil, že to není problém a lehce to snáším, začal jsem chodit pravidelně,“ vzpomíná na své „darovací“ začátky Miroslav Suchý. První metu, které dosáhl bylo 40 odběrů. „Na to jsem docela pospíchal a počítal, kdy už to bude. Pak je totiž možné jezdit zdarma MHD,“ směje se pan Suchý. Když ale 40 odběrů dosáhl a měl zdarma veřejnou dopravu, obdržel v práci služební vůz. Nicméně od darování krve ho to neodradilo. Dnes má za sebou více než 80 odběrů a zatím se nechystá končit. „Čeká mě teď za pár týdnů důchod, tak se těším, že budu mít čas na tramping. S darováním krve končit nechci. Dokud bude moje krev potřeba, darovat půjdu rád,“ uzavírá pan Suchý.
                                                      Starosta spolu s místostarosty předali Miroslavu Suchému za městský obvod věcný dar a poděkovali za jeho nezištnou pomoc. „Dárcovství krve je velmi záslužná věc a před někým, kdo má za sebou takový počet odběrů, osobně smekám,“ říká I. místostarosta Petr Baloun. „Lidé, jako je pan Suchý, jsou vlastně hrdinové, nikoliv tím, že se nebojí jehly, ale tím, že svým darem zachraňují lidské životy,“ doplňuje místostarosta Ondřej Ženíšek. „„Také chodím darovávat krev, ale rozhodně nemám na kontě tak závratný počet odběrů.  Jsem přesně v polovině toho, co pan Suchý, a o to větší má můj obdiv,“ dodává s úsměvem místostarosta Stanislav Šec.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka