Kamionová doprava: Co všechno by měl zvládnout dobrý řidič

Nákladní přeprava se řadí mezi poměrně hojně diskutované oblasti. A není se čemu divit, když se podíváme na komunikace, zjistíme, že automobilů jezdí stále více. Mnozí majitelé autodoprav mají problém hlavně s tím, aby sehnali kompetentního řidiče. Vybrat toho správného je často poměrně náročné. Splňovat by měl hned několik velmi důležitých kritérií. Jakých? na to se podíváme v následujících řádcích, a to poměrně podrobně.

Cílená propagace v Plzni

Opravdu spolehlivý řidič

V první řadě je zapotřebí, aby se jednalo o opravdu dobrého řidiče. Ideální je zjistit si, kolik kilometrů už má naježděno. I podle toho se dá usuzovat. Stejně tak je dobré poptat se na konkrétního uchazeče u minulých zaměstnavatelů. Ti budou mít jistě z hlediska jeho hodnocení co říct. Kamionová přeprava zboží je v mnohém značně specifická, nicméně chyby za volantem se neodpouštějí. Důležitá je morálka řidiče, který musí samozřejmě dodržovat předepsané pauzy a řešit i spousty jiných věcí, které se přepravy jako takové přímo týkají.

Obsluha samotného kamionu

Hodně důležité je také samotné obsluhování kamionu, který bude daný řidič využívat. Měl by znát nejenom věci, jež se týkají samotného řízení. Všechno okolo obsluhy mnohdy zařídí dobrá řídící jednotka pro kamion, nicméně musí ji muset daný člověk správně ovládat a znát další vychytávky, jež se obsluhy kamionu jakkoli dotýkají. Rozhodně se vyplatí zaplatit takovému to člověku hned několik školení a následně samotné dovednosti vyžadovat.

Komunikace s partnery a zákazníky

Řidič, který nedokáže komunikovat s obchodními partnery firmy, se pro výkon tohoto povolání určitě nehodí. I proto si dejte dobrý pozor na to, jak daný člověk jedná. Samozřejmostí bude i to, že používá knihu jízd. K zákazníkům se musí chovat opravdu korektně.

Zdroj obrázku: Milos Muller / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka