Každý rok je vhodné si porovnat ceny povinného ručení od všech pojišťoven

Věděli jste, že na našem trhu se pohybuje 8 pojišťoven, které nabízejí pojištění vozidel? Jednou ročně se vyplatí udělat si pořádek v pojistkách a zjistit, zda například i vy dokážete na pojistce za vaše auto ušetřit až dva tisíce ročně. Získat nejlepší podmínky a současně nejnižší cenu vám pomohou porovnávače.

Cílená propagace v Plzni

Osm velkých hráčů na trhu

I když by se mohlo zdát, že srovnat si 8 pojišťoven, které na našem trhu působí, zvládneme všichni sami, po pročítání podmínek u třetí z nich vás to přestane bavit. Povinné ručení si tak lépe srovnáte přímo na stránkách k tomu určených. A možná i vy zjistíte zásadní věc – za stejných pojistných podmínek můžete ušetřit až několik tisíc ročně.

Osm velkých hráčů na našem trhu:

  • Direct,
  • ČSOB,
  • Slavia,
  • AXA,
  • Kooperativa,
  • ČPP,
  • HP,
  • Allianz.

Co ovlivní cenu povinného ručení?

Cena povinného ručení je pokaždé individuální. Je to dáno mnoha faktory, které se podílejí na jeho ceně. Svou roli hraje například věk řidiče, kdy dávají pojišťovny nejvyšší ceny klientům, kteří jsou nejvíce rizikoví. Patří sem například věková skupina od 18 do 26 let. Dalším faktorem je řidičská zkušenost a beznehodovost, která bývá označována jako bonus. Čím více měsíců máte uzavřené povinné ručení, tím levnější cenu získáte. Když auto nabouráte, snižuje se vám bonus o několik měsíců.

Dalším faktorem je i vaše bydliště, jelikož ze statistik vyplývá, že největší nehodovost je ve velkých městech – zde je tedy vyšší cena povinného ručení. V neposlední řadě rozhoduje o vaší individuální ceně povinného ručení roční nájezd kilometrů, a také technické parametry vašeho vozidla, jakými jsou jeho objem a výkon.

Co kryje povinné ručení?

Povinné ručení, kterému se říká pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, se vztahuje na celou řadu situací. Například tehdy, když vznikne škoda na zdraví nebo životě, nebo pokud vznikne situace, kdy dojde k majetkové škodě. Povinné ručení kryje i škodu mající povahu ušlého zisku, nebo náklady na právní zastoupení při uplatňování nároků z povinného ručení.

Jak vám povinné ručení pomůže při autonehodě?

Asistenční služby jsou součástí povinného ručení – v případě autonehody tedy vytočíte číslo své pojišťovny, kde vám uvedou, jaký bude další postup. Některé pojišťovny nabízejí i další, servisní služby. Ty vždy naleznete v pojistných podmínkách. Mezi tyto služby patří například příjezd automechanika a oprava vašeho vozidla přímo na místě, odtah auta do servisu, zapůjčení náhradního vozidla nebo poskytnutí ubytování.

Ceny a podmínky povinného ručení je vhodné každý rok porovnat. Ušetříte tak zbytečné výdaje a zjistíte, které služby jsou pro vás nepostradatelné.

Zdroj obrázku: docstockmedia / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka