Kde se dá naučit anglicky: Doma i na firemních kurzech

Říká se, že kolik jazyků umíš, tolikrát si člověkem. I proto se s výukou cizích jazyků začíná už na základní škole. Někteří rodiče jdou ještě dál a své potomky vyučují třeba angličtinu ještě v době, kdy jejich mrně není školou povinné. Kde všude se dá naučit anglicky?

Cílená propagace v Plzni

Umět cizí jazyk, zejména angličtinu, je častou podmínkou získání zajímavého pracovního místa. Kdo anglicky neumí, má to s uplatněním na pracovním trhu těžší.

Anglicky se lze učit i samostudiem

Abyste zvládli anglický jazyk na výbornou, je třeba se mu pravidelně věnovat – učit se slovíčka a gramatiku. Někteří se pustí do samostudia, kdy s pomocí různých učebních pomůcek, sledováním filmů v původním znění nebo čtením novin a knih v originále se slovníkem v ruce do sebe angličtinu nasávají. Není to právě jednoduché, ale dá se to zvládnout i tímto způsobem. Na trhu je k dispozici spousta učebnic pro samouky, které studiem anglického jazyka provedou od začátečníků až po pokročilé. Kromě nich existují také mobilní aplikace pro výuku angličtiny, jež lze také využít k intenzivnímu učení se cizímu jazyku.

Tento způsob výuky obvykle volí ten, kdo právě neoplývá dostatkem času na pravidelnou docházku do jazykových kurzů. Doma si může tempo učení přizpůsobit svým potřebám. Díky své usilovné snaze si pak i takový samouk přečte třeba i akční letáky v originále. Je to pro něj potvrzením, že jeho úsilí má smysl. I ten, kdo se učí anglicky sám, se může přihlásit ke složení zkoušky, která ověří jeho nabyté znalosti.

Firemní výuka angličtiny

Ovšem lepší variantou, jak se naučit anglicky, je návštěva jazykových kurzů, ke kterým je možné se přihlásit na jazykových školách, kde lze složit státní zkoušku. Ta pak lidem otevírá cestu k dalším možnostem, kdy mohou své jazykové dovednosti uplatnit v soukromém i pracovním životě. Ideální, zejména pro vytížené pracovníky, je výuka angličtiny přímo ve firmě. Takto lze vzdělávat individuálně nejen manažery, ale připravit i jazykový kurz pro zaměstnance. Firemní výuka angličtiny může být šitá přímo na míru firemních potřeb a hodí se pro menší i větší skupiny zájemců.

Jak lze výukové kurzy zaměřit?

Odborná jazyková škola s vyškolenými profesionály, kteří umějí cizí jazyk na výbornou, je schopná připravit jazykové kurzy na různá témata – pracovní jednání v angličtině, angličtina v běžné komunikaci a pro pracovní cestu, psaní pracovních e-mailů v angličtině a další. Vždy záleží na potřebách konkrétní firmy. Jiné požadavky bude mít společnost se zaměřením na cestovní ruch a pohostinství – a jiné firma, která se zabývá průmyslovou výrobou. Aby bylo možné připravit jazykový kurz podle požadavků dané firmy, je nutné se seznámit s jazykovou úrovní jednotlivých pracovníků, zjistit požadavky firemního vedení na dosažení výsledků, a podle toho pak vybrat vhodného lektora i způsob výuky.

S kvalitním lektorem je výuka anglického jazyka jednodušší. Velkou výhodou pro zaměstnance jsou jazykové kurzy pořádané přímo ve firmě.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka