KIA MOTORS CZECH má nejlepší první čtvrtletí ve své historii

Společnost KIA MOTORS CZECH v prvním čtvrtletí letošního roku prodala 2 179 nových vozů, což je její nejlepší prodejní výsledek za první čtvrtletí v historii. K rekordnímu výsledku značce KIA pomohly vysoké březnové prodeje, které jsou s 903 registracemi nových vozů také nejvyššími březnovými prodeji v dosavadní historii značky na českém trhu.

Cílená propagace v Plzni

Meziroční nárůst prodejů činí 5,4 %

Na výborném prodejním výsledku se nejvíce podílel model cee´d, který je dlouhodobě nejpopulárnějším modelem značky KIA. Během prvního čtvrtletí tohoto roku se prodalo celkem 843 vozů tohoto modelu, což je téměř o čtvrtinu více než v prvním čtvrtletí minulého roku. Díky tomu se stal cee´d pátým nejprodávanějším vozem v segmentu C. Ještě úspěšnější byl ve srovnání s minulým rokem prodej modelů Rio, kterých KIA v prvním čtvrtletí prodala 457. Prodeje tohoto modelu meziročně vzrostly o 83 % a Rio se tak stalo skokanem roku, když se v prodejích téměř vyrovnalo populárnímu SUV KIA Sportage.

Nejprodávanějšími vozy zůstávají modely cee´d, Sportage a Rio

Modely Rio i cee´d jsou pro nás velmi důležité, jelikož se nachází ve vysoce konkurenčních segmentech, které mají zároveň vysoký podíl na celkovém automobilovém trhu. Proto nás nárůst jejich prodejů velmi těší. Za jejich úspěchem stojí mimo jiné komunikační kampaň na akční modely ze začátku roku, na kterou plynule navázala kampaň na nejnovější Rio čtvrté generace,“ říká pověřený generální ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH Arnošt Barna s tím, že nová generace Ria přináší do segmentu B technologie, na které byli zákazníci dosud zvyklí pouze u vyšších modelových řad. Jde například o systém autonomního nouzového brzdění (AEB) s funkcí rozpoznávání chodců či systém varování při opuštění jízdního pruhu (LDWS). Jako první ve své třídě nabízí Rio také konektory USB v přední i zadní části kabiny.

Hybridní crossover Niro si v prvním čtvrtletí koupilo 45 zákazníků

Na prodejním rekordu značky KIA se s 45 prodanými vozy v prvním čtvrtletí podílel také nový hybridní crossover Niro (Ekologické auto roku v České republice 2017), který je podle Guinnessovy knihy rekordů® nejúspornějším hybridním crossoverem všech dob a kterého chce letos automobilka prodat na českém trhu celkem 300 kusů.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Kia ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka