Konfrontační a nekorektní kniha Rok hlupců

Nová kniha 2022: ROK HLUPCŮ s podtitulem Deník politicky nekorektního blogera, která je třetím knižním titulem plzeňského autora Jaroslava Pompa, přináší reminiscenci na 365 dnů roku 2022. Obsahuje množství mikropříběhů a konfrontuje dva zcela rozdílné světy; normální život obyčejných lidí a absurdní elitářskou bublinu aktivistů či politiků z celého světa, jejichž ideologicky infikované mozky až příliš často popírají přírodní zákony, vědu i zdravý selský rozum.

Cílená propagace v Plzni

Autor ironicky glosuje pohledem obyčejného člověka výrony idiocie novosvětských globálních ideologických náboženství, jako jsou Cancel Culture, Woke Policy, Gender Equity, Black Lives Matter, Extinction Rebellion, Fridays For Future, LGBTQIA+, Green Deal, ale i prapodivné výstupy českých i světových politiků. V knize prapodivná počínání popírající logiku nazývá termínem debilizace civilizace. Rok hlupců klade mnoho existenciálních otázek, ale je jen na čtenáři, jak si na ně odpoví.

Kniha zavede čtenáře písmenkově do Himálaje, Peru, na ostrovy Zanzibar a Mallorca, ale inspirativně také na spoustu úžasných míst v Česku, jako jsou třeba Neratov v Orlických horách, Nesuchyně, Nepomuk, Plasy, Manětín, Mariánská Týnice, Hartmanice, Srní, Modrava, Dobrá Voda, Boží Dar, Lhota nad Rohanovem, Česká Lípa. Děj se ale odehrává především v Plzni.

Kniha čtenáře přiblíží i k dění na koncertních podiích, například v kultovní bigbítové hospodě Na Slamníku v Praze, v plzeňském sále Šeříkovka, ve skotském městečku Linlithgow, do jehož boje za zachování 350letého historického názvu místního pubu vstoupila zásadně i autorova rock&bluesová kapela Beer Reminder, ale glosuje široce i sportovní svět, terčem zájmu jsou i řemeslné malé pivovary a další témata.

Součástí deníku jsou aktuální autorovy obsáhlejší texty pro nejrůznější tituly v různých žánrech, například povídka „Sex s aplikací v mobilu“, publikovaná v magazínu Playboy č. 8/2022, množství glos, blogů a textů dalších žánrů i dvě pohádky.

Kniha, kterou si lze objednat či přímo koupit ve vydavatelství DELEX, je určena vyznavačům zdravého selského rozumu, kterým vadí debilizace civilizace a mají kromě ironie a normálnosti rádi i písmenka rytmicky nakladená do vyladěných vět a souvětí.

Autor: Ondřej Sutnar Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 19.01.2023 11:49




1 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka