Macbeth – Noc s operou měla načasované počasí, po aplausu se spustil déšť!

Zážitek plný emocí, hudby, tance i přírodních efektů si odnášeli diváci z Noci s operou z lochotínského amfiteátru. Tam se v pátek večer odehrávalo drama, Macbeth přilákal milovníky opery.

Cílená propagace v Plzni

Silný zážitek si domů odnášeli návštěvníci opery Macbeth. Kromě jedinečné výpravy, pěveckých i tanečních vystoupení, scénu ozářila kromě světelných efektů i pyrotechnická show. Když k tomu přičtete hřmění a skutečné přírodní blesky z východní a jižní strany, stalo se noční divadlo nezapomenutelným zážitkem, kdy se dokonce skutečně  i na  jednu minutu rozpršelo. Nebe ale bylo shovívavé, pravá průtrž mračen přišla jen několik minut po ukončení.

Zpěváci, herci, balet, všichni zasluhují poklonu, neb společně dokázali vytvořit něco velkolepého. Napínavý dramatický příběh o středověkém vojevůdci, který v touze po moci využil temné síly, režijně zpracoval Tomáš Ondřej Pilař. Za ním se pak vydala řada diváků s poděkováním, mezi nimi i kladrubská Eva Pomyjová. „Velkolepé divadlo pod širým nebem mě naprosto nadchlo. Verdiho hudba, soulad tónů hudby a ladění hlasů bylo prostě famózní. Kostýmy, výprava, orchestr všechno do sebe zapadalo a počasí přálo. Před covidem jsem se mohla dva roky osobně do projektu zapojit jako součást komparzu, takže můžu za sebe říct, že jak všechno klapalo v „zákulisí“ , spousta lidí,co dohlíží na každou sekundu představení a aby bylo vše, jak má… přesně tak to fungovalo i z pohledu diváka. Děkuji za zážitek, vedení divadla, že pokračuje v těchto velkolepých projektech, velký dík panu režiséru Tomáši Pilařovi a hlavně všem zúčastněným. Bylo to jedním slovem BOŽÍ a tak to ocenil i ten „nahoře“ a pustil déšť až když jsme šli k autům,“ nešetřila chválou Eva Pomyjová z Kladrub.

Noc s Operou připravuje už šestým rokem DKTP.

Fotogalerie
Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.06.2022 11:08




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka