Malá Homolka se stane obcí, petice je zbytečná

Petici za snížení nejvyšší povolené rychlosti v oblasti Malá Homolka zřídili místní obyvatelé v květnu. Zcela zbytečně. Na jejich popud totiž začalo situaci řešit vedení třetího městského obvodu už v zimě. Občanům bylo vyhověno a nyní se jen čeká na stanovení dopravního značení. To iniciátoři petice vědí. Malá Hom...

Cílená propagace v Plzni

Petici za snížení nejvyšší povolené rychlosti v oblasti Malá Homolka zřídili místní obyvatelé v květnu. Zcela zbytečně. Na jejich popud totiž začalo situaci řešit vedení třetího městského obvodu už v zimě. Občanům bylo vyhověno a nyní se jen čeká na stanovení dopravního značení. To iniciátoři petice vědí. Malá Homolka se nachází za Tyršovým mostem směrem na Radobyčice, ke kterým také tato místní část centrálního obvodu patří. V současné době je zde pouze značka s doporučenou rychlostí 50 kilometrů v hodině. Řidiči se jí ale inspirují jen výjimečně a většinou využívají maximální povolenou rychlost, tedy 90 Km/hod. To pro místní není bezpečné.„Situaci jsme začali řešit hned na základě žádosti obyvatel ve spolupráci se Správou veřejného statku města Plzně, Policií ČR, odborem dopravy MMP i SÚS PK, které komunikace patří. Samozřejmě mě mrzí, že od návrhu řešení do realizace uplyne delší doba, ale chápu, že zúčastněné orgány musí dodržet zákonné lhůty,“ říká starosta třetího městského obvodu David Procházka.                                                             Z Malé Homolky bude obec, nejpozději od září tu řidiči budou muset dodržovat "padesátku". „Situací jsem se začali zabývat již v prvním čtvrtletí letošního roku, hned poté, co se objevily opakované žádosti o omezení rychlosti. Poté jsme zpracovali možné varianty, kdy se zvažovalo mezi snížením maximální povolené rychlosti na 70 nebo na 50 kilometrů v hodině. Již 3. dubna bylo odsouhlaseno, že lokalita Malá Homolka bude označena jako obec,“ vysvětluje Ondřej Vohradský, vedoucí Úseku dopravního inženýrství SVS MP.Na silnici III/18032 v oblasti za Tyršovým mostem bude tedy zhruba v úseku ulice Krásná - K Malé Homolce snížena rychlost na 50km/hod, a to osazením dopravních značek začátek, konec obce s názvem „Malá Homolka“.
„Žádost jsme obdrželi od správce komunikace SÚSPK a navržená místní úprava, která byla projednána všemi příslušnými orgány, bude stanovena opatřením obecné povahy. To je proces zhruba na dva a půl až tři měsíce. Pokud vše proběhne bez podaných námitek, navržená úprava by mohla být stanovena kolem 10. července tohoto roku a pak odeslána správci k realizaci,“ představuje konkrétní termíny vedoucí Odboru dopravy MMP Jana Tomanová.Realizaci zvládne Správa a údržba silnic Plzeňského kraje zhruba za jeden měsíc, hotovo tedy bude cca v polovině srpna, nejpozději do začátku školního roku.Dalším požadavkem občanů podepsaných v petici, kterých je v současnosti 16, je umístění radaru. Jeho umístění však musí projít podobným schvalovacím procesem, městský obvod proto požádá o stanoviska alespoň k informativnímu radaru, kde je větší šance získání potřebných povolení.„Občané požadují rovněž vybudování osvětleného přechodu pro chodce. Jak sami zmiňují, již existuje projekt, který má řešit komplexní infrastrukturu této komunikace a souvisí s výstavbou vodovodu a kanalizace,“ dodává 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka