Na Plzeňsku vzniká nový postapokalyptický film Trash Town

Děj filmu Trash Town sleduje život a cesty přeživších klanů, které tvoří zcela odlišné etniky a národnosti.

Cílená propagace v Plzni

Myšlenka filmu se začala rodit už v prosinci minulého roku a samotný scénář začal vznikat na jaře 2018. Jedná se o příběh v postapokalyptickém světě, který se z velké části odehrává v postapokalyptické české kotlině – Trash Town. Děj sleduje život a cesty přeživších klanů, které tvoří zcela odlišné etniky a národnosti.

Pro film bylo vybudováno speciální postapokalyptické městečko

Pro film bylo vybudováno speciální postapokalyptické městečko, na jehož stavbě se podílela skupina nadšenců. Trash Town vznikl na bývalém vojenském letišti v Líních a trvalo dva měsíce než byly postaveny veškeré chatrče, bunkry, hospody a kulisy.

„Téma, které jsem si zvolil, je velmi citlivou a složitou záležitostí, ale právě díky filmovému příběhu si myslím, že s touto myšlenkou naložím co nejlépe.“ tvrdí režisér filmu Leoš Kastner. Pomocí zvoleného tématu, je záměrem filmu představit vizi alternativní budoucnosti. Té budoucnosti, která v autorovo pojetí dává víru, že budoucí společnost nemusí být taková, jakou si ji představujeme. Tvůrci jsou si jistí, že se bude jednat o kontroverzní snímek, jelikož se v dialozích objevují rasové a náboženské otázky.

A jak vlastně filmaři sháněli peníze?

Převážnou část rozpočtu si tvůrci platili z vlastních kapes. Nicméně projekt Trash Town se rozhodl sehnat peníze i cestou crowdfundingu, a to na internetové stránce Startovač. Kampaň scílovou částkou 60 tisíc byla úspěšná a tak se tvůrci pustili do natáčení.

Neočekává se, že by se peníze vrátily. Výsledný film však bude promítán na tuzemských i zahraničních festivalech (například v Turecku). Trash Town bude obsahovat mimo češtinu i cizojazyčné znění – turečtinu, francouzštinu a turečtinu.

Kdy bude film k vidění?

Film Trash Town bude kompletně dokončen v květnu 2019 a premiéra se odehraje v Kině Káčko v Dobřanech. Po premiéře Šílených klaunů (předchozí projekt skupiny MovieHouse) si toto kino filmaři velmi oblíbili a znovu se rozhodli pro uspořádání premiéry právě zde.

Film můžete podpořit na facebooku: https://www.facebook.com/trashtownmovie/

Partnerem filmu je scifi magazín Vanili.cz.

Foto: Jan Lukáš

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.11.2018 09:22




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka